Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Kigale, glavnog grada Ruande, ovih dana počet će se navikavati na bacanje smeća u kante. Bacanje otpada bio je veliki problem stanovnika te afričke države. Građani su čak uzimali slobodne dane kako bi se riješili nagomilanog smeća.


Projekt  postavljanja kanta za smeće pokrenula je udruga Promocija zaposlenja i  iskorjenjivanja siromaštva. Oko 1000 specijaliziranih kanta postavljeno je po strateškim točkama glavnog grada. 

Vezani članci Nicola Matthews Susjedi su bilo jako zbunjeni kad su je vidjeli kako iznosi smeće, ali ona ima odličan razlog Pula čisti ilegalna odlagališta otpada - 2 Pula odlučila prekinuti Sizifov posao: Zbog neodgovornih pojedinaca uvode se rampe i videonadzor - "Čovjek se može i porezati..."

S namjerom da grad postane što uredniji i čišći, kante će biti postavljene na svakih 5 metara. Gradske vlasti nadzirat će provedbu projekta. 

Nejasna je činjenica hoće li se ovaj hvalevrijedan projekt proširiti i na druge gradove, no gradski oci Kigala odlučni su u namjeri da njihov grad bude čist i uredan, te naglašavaju kako je njihov grad oduvijek bio mnogo uredniji od ostalih afričkih gradova.