Jučer je u prepunom zagrebačkom lounge bar Spoon održana promocija bestsellera 'Banana split', autorice Željane Giljanović u izdanju V.B.Z.-a.


Banana Split hrvatski je chit-lit u kojem autorica na duhovit način opisuje svakodnevicu kroz oči žene u trideset i nekoj godini.   Tvrdi da roman ima autobiografskih dijelova, zapravo, kaže da nje ima u ama baš svakoj riječi knjige.

Vezani članci Karen Dionne Bijeg ozloglašenog ubojice iz zatvora označio joj je karijeru, njezina drama dostojna je filmskog uprizorenja Slika nije dostupna 'Građani su taoci deviznog tečaja koji je fikcija'

'To je mučka mojeg života i života mojih prijateljica', kaže Željana.

Gđica Giljanović ne tipična je spisateljica; završila je elektrotehniku i predaje u  srednjoj školi. U književnost ju je 'gurnula' majka koja je gutala knjige pa je tim putem od malih nogu krenula i Željana.

'Više mi nije bilo dosta samo čitati, imala sam potrebu i ja nešto reći', kaže ova splitska spisateljica.  

Promociju su zaokružile glumice Mila Elegović, Jadranka Đokić i Hana Hegedušić, koje su odigrale neke dijelove knjige.

Na jučerašnjem predstavljanju knjige sudjelovao je i Ante Tomić,  koji tvrdi da je 'Banana Split' velik korak za hrvatsku književnost zbog toga što je Željana zavirila u dosad ne istražene dijelove našeg literarnog stvaralaštva, te knjigu toplo svima preporučio.