Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljsko Ministarstvo zdravstva i policija sastavljaju popise homoseksualaca. Tvrde da bi to moglo pomoći svima koji nisu sigurni u svoju seksualnu orijentaciju.


Poljska organizacija Kampanja protiv homofobije zatražila je zabranu sastavljanja takvog popisa. 

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja Prosvjedi u Varšavi Nakon masovnih prosvjeda Poljska odgađa primjenu odluke o pobačajima: "Treba vremena za dijalog, bude se snažne emocije"

U Poljskoj su već popisivali homoseksualce, u vrijeme totalitarnog komunističkog režima, stoga je ova bizarna namjera vlasti dodatno šokirala Poljake. 

Tada ih je bilo evidentirano 11 tisuća i svako je morao nositi tzv. kartu homoseksualaca.

Poljska je nedavno već ispala smiješna kad je konzervativna Vlada naložila istragu i tako krenula u borbu protiv, kako je rečeno, homoseksualne promidžbe na malim ekranima, a prvi na meti bili su Tinky Winky i ostali Teletubbiesi.

Pravobraniteljica za djecu Ewa Sowinska izjavila je tada lokalnom poljskom listu kako je brine što ta popularna BBC-eva dječja serija promiče homoseksualnost.

Ubrzo se, međutim, posipala pepelom izjavivši da je zaključila kako Tinky Winky ipak nije homoseksualac.