Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska vlada želi natjerati grad Madrid da prestane ignorirati zabranu pušenja jer je ostao posljednja utvrda zadimljenih kafića i restorana.


Socijalistička vlada premijera Josea Luisa Rodrigueza Zapatera zatražila je da sud ukine gradsku odredbu koja se protivi državnim propisima o zabrani pušenja.

Vezani članci Bivši predsjednik Perua Martin Vizcarra Bivšem predsjedniku države i dvjema ministricama zabranili javnu dužnost jer su primili cjepivo preko reda Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača (Screenshot YouTube) Evo što cigarete rade vašim plućima: Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača

U Madridu je na snazi lokalni zakon koji dopušta većim restoranima da ignoriraju zahtjev o fizičkom razdvajanju dijela za pušače od onoga za nepušače.

Ona je ljudima dopustila i da puše u kantinama na poslu te na privatnim i službenim svečanostima poput vjenčanja ili krštenja.

Madrid nije jedina lokalna uprava koja je donijela amandmane na državni zakon, ali njegovi su novi propisi "posebno nasilni i drski", rekla je ministrica zdravstva Elena Salgado.

Prkosne madridske vlasti prijete da će poduzeti vlastitu zakonsku akciju i na sudu zatražiti da zabrane pušenja proglasi neustavnima.