Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici predgrađa San Diega, čije su kuće stradale u požarima 2003. godine, ovog su ljeta angažirali 350 koza kako bi pobrstile nisko raslinje oko svojih novoizgrađenih domova.


Vatrogasni stručnjaci kažu da bi ovo mogla biti opasna sezona jer je 2005. godina obilovala kišama pa je bujalo raslinje, a zima je bila relativno suha.

Vezani članci Konj na cesti (Foto: Dnevnik.hr) Čija su nadležnost konji i koze na gradskim ulicama? Policija tvrdi da je prijavila sve gradskim vlastima, iz Grada Zagreba reagirali tek na upit Dnevnika Nove TV Koze (Foto: brightside.me) Antigravitacijski pogon već postoji, koze ga koriste od davnina

Stanovnici koji su jednom stradali od požara kažu da više ne žele riskirati pa su angažirali koze kako bi se riješili bilja koje je toliko gusto i blizu naseljima da ga se ne mogu riješiti kontroliranim paljenjem.

Prije nekoliko godina, za sezone velikih požara na Jadranu, isto je rješenje za sprječavanje nastanka i širenja požara predložio predsjednik RH Stjepan Mesić.

Njegova je ideja u to vrijeme naišla na podsmjeh.