Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici predgrađa San Diega, čije su kuće stradale u požarima 2003. godine, ovog su ljeta angažirali 350 koza kako bi pobrstile nisko raslinje oko svojih novoizgrađenih domova.


Vatrogasni stručnjaci kažu da bi ovo mogla biti opasna sezona jer je 2005. godina obilovala kišama pa je bujalo raslinje, a zima je bila relativno suha.

Vezani članci Sofija Preljvukić s građanima - 2 Herojski spašavao šestomjesečnog unuka, ali i ostale mještane: "Počeo je spavati - nismo znali je li od dima.." Koze jedu božićne jelke - 2 Blagdani su prošli, ali njima zabava tek počinje: Na genijalan način London se rješava božićnih jelki

Stanovnici koji su jednom stradali od požara kažu da više ne žele riskirati pa su angažirali koze kako bi se riješili bilja koje je toliko gusto i blizu naseljima da ga se ne mogu riješiti kontroliranim paljenjem.

Prije nekoliko godina, za sezone velikih požara na Jadranu, isto je rješenje za sprječavanje nastanka i širenja požara predložio predsjednik RH Stjepan Mesić.

Njegova je ideja u to vrijeme naišla na podsmjeh.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju