Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupština sjeverne indijske države Rajasthan zabranila je prodaju Pepsi i Coca Cole jer te tvrtke nisu objavile sastojke svojih napitaka.


Zabrana se odnosi na sve edukacijske ustanove, a prekršitelji odredbe će biti kažnjeni, objavio je glasnogovornik države.

Vezani članci Bivši predsjednik Perua Martin Vizcarra Bivšem predsjedniku države i dvjema ministricama zabranili javnu dužnost jer su primili cjepivo preko reda Ispovijest Poljakinje koja je pobacila unatoč zabrani - 1 Ispovijest žene koja se morala izboriti za pobačaj jer je on zakonom zabranjen: "Ne bih imala ništa, rodila bih mrtvo dijete, a bol bi bila tisuću puta veća“

Od proizvođaća tih pića zahtjeva se i da tiskaju upozorenja o štetnosti za ljudsko zdravlje na etiketama proizvoda.

No s odlukom o zabrani prodaje u edukacijskim centrima nije završio spor s Indijom i dva najpopularnija svjetska pića. Jedan savezni poslanik zahtjeva zabranu na nivou cijele Indije nakon što je Centar za znanost i okoliš pronašao u ukupno 11 pića koje prodaju Coca Cola i Pepsi neprihvatljivu količinu pesticida.

Dva suca indijskog Vrhovnog suda dali su Coca Coli i Pepsiju mjesec dana da objave sastojke svojih proizvoda. 

"Zabrane će ostati na snazi dok se ne uklone štetni sastojci iz tih napitaka'', objavio je tajnik skupštine Indije, Nachhattar Singh Mavi. 

Pepsi i Coca-Cola odbacili su izvješča Indijskog Centra za znanost i okoliš, te izjavili kako je interes kupaca njihova najvažnija briga.