Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lassi Etelatalo osvojio je zlatnu medalju kad je svoj mobitel marke Nokia bacio 89 metara na Svjetskom prvenstvu u bacanju mobitela u dalj održanom u Savonlinni, malom finskom gradiću pokraj granice s Rusijom.


Dovitljivi Finci već su izmislili Svjetsko prvenstvo u sauni i Natjecanje u nošenju žena, a prije sedam godina došli su do ideje kako mobilne telefone učiniti još mobilnijim pa su organizirali natjecanje koje je u početku okupilo samo nekoliko entuzijasta, dok su ove godine natjecatelji stigli i iz Kanade, Rusije i Belgije.

Vezani članci Obljetnica masakra u Dalju Obilježena obljetnica masakra u Dalju. Božinović: "Ne može se govoriti o izjednačavanju Oluje i Grubora" Dalj (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Obilježena 28. godišnjica: 1991. godine počeo je egzodus, ne samo mještana Dalja nego i Erduta i Aljmaša

U bacanju slobodnim stilom drugo mjesto osvojio je Nizozemac Elie Rugthoven, čiji je mobitel doduše pao izvan područja označenog za natjecanje, ali je žongliranjem s nekoliko mobitela impresionirao sudački žiri pa su mu oprostili malo odstupanje od pravila.

Osnivačica Christine Lund kaže da okupljanje predstavlja dobru mješavinu sportske i ekološke aktivnosti jer se svi natjecateljski mobiteli recikliraju.

Ona kaže da svaki natjecatelj ima svoju omiljenu marku i model za bacanje. "Neki se vode prema veličini, prema boji, tome kako im leži na dlanu...Neki vjeruju da će im teži model osigurati dalje bacanje a neki žele lagan mobitel", rekla je Lund.