Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dalju

Pjevao četničke pjesme i gazio hrvatsku zastavu: Određen mu istražni zatvor

Spomen područje Dalj
Spomen područje Dalj Foto: Vlado Kos/Cropix
67-godišnjak u Dalju pjevao četničke pjesme, gazio hrvatsku zastavu i pozivao na mržnju prema Hrvatima. Zbog toga ga se tereti za povredu ugleda Hrvatske i javno poticanje na mržnju.

Zbog gaženja hrvatske državne zastave, pozivanja na mržnju prema Hrvatima i pjevanja četničke pjesme osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 67-godišnjeg osumnjičenika, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo.

Okrivljenika se tereti da je 11. siječnja ove godine u Dalju sa Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu bili zatočeni u Dalju, skinuo s jarbola zastavu Republike Hrvatske. Zatim je potrgao sajlu i zastavu RH, te je bacio na pod i gazio nogama.

Pročitajte i ovo Voće - 2 U pozadini Hrvatski paradoks: Imamo sve više voćnjaka, a sve manje voća i morat ćemo ga uvoziti

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine

Sumnja se da je 67-godišnjak istog dana, s ciljem izazivanja netrpeljivosti prema građanima hrvatske nacionalnosti, ispred jednog objekta građanima upućivao psovke i pozive na mržnju. Nakon toga se, navodi tužiteljstvo, pješice uputio prema Postaji granične policije Dalj, glasno pjevajući četničku pjesmu te ponovno psovao i pozivao na mržnju.

Okrivljenika se tereti zbog kaznenih djela povrede ugleda RH te javnog poticanja na nasilje i mržnju, a Državno odvjetništvo protiv njega je predložilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene