Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer australske države Novi Južni Wales Morris Iemma drži da je broj tinejdžera koji traže estetske operacije dosegao takvu razinu da treba uvesti dodatna ograničenja.


On je za australski Sunday Telegraph izjavio da je broj osoba mlađih od 18 godina koje traže injekcije Botoxa, estetske operacije grudi i nosa prešao granicu. 

Vezani članci Lech Walesa Lech Walesa nakon četverosatne operacije: "Hvala, sve je uspjelo" Operacija, ilustracija Nova metoda liječenja u riječkome KBC-u: Zahvaljujući ovome djeci će oporavak biti brži i lakši

Iemma je kazao da namjerava uvesti zakon kojim bi se tinejdžere prije takvih zahvata obvezalo na razgovor s psihologom, osobnim liječnikom i roditeljima a eventualni zahvat bi uslijedio mjesec dana nakon odobrenja kako bi se dobilo dodatno razdoblje za razmišljanje. 

Ali čelnik Udruge estetskih kirurga Australije dr. Norm Olbourne kaže da Iemma nema nikakve statističke podatke koji bi potkrijepili njegove tvrdnje. 

"Bojim se da bi zakon ograničio mlade ljude koji ne samo zaslužuju već i trebaju estetsku kirurgiju radi osobne dobrobiti", rekao je Olbourne.