Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska pjevačka zvijezda Jacques Houdek zaprijetio je smrću novinaru Vedranu Strukaru, potvrdio nam je sam Strukar. Strukar je, nakon što je izašao iz policije, otišao na konzultacije sa svojim uredništvom.


Na naše pitanje jesu li informacije o primljenim prijetnjama smrću od strane poznatog pjevača točne, Strukar nam je rekao da jesu, ali da će o detaljima otkriti više nakon konzultacija s uredništvom. Ubrzo nakon toga stiglo je priopćenje iz Strukarove redakcije Sutra.hr.

Vezani članci Slika nije dostupna Dječje igre: Jacques Houdek na klackalici! Slika nije dostupna HND osudio Houdekove prijetnje novinaru Strukaru

U njemu, između ostalog, stoji da je nakon objave teksta pod naslovom 'Jacques Houdek pod istragom porezne inspekciju' u ponedjeljak 10. ožujka na portalu te u jednom tjedniku, prozvani pjevač u nekoliko telefonskih poziva i putem desetak sms poruka novinaru Vedranu Strukaru zaprijetio smrću. Monstruozne prijetnje, stoji dalje, Strukaru su stizale iz minute u minutu, a nakon sat vremena telefonskog i sms maltretiranja i Strukarove opaske da će sve prijaviti policiji, Jacques Houdek se primirio, piše u priopćenju. 

- Izrečene prijetnje smatramo ozbiljnima i prijavili smo ih policiji koja će po službenoj dužnosti poduzeti daljnje potrebne korake, navodi se. 

Obje redakcije koje su objavile tekst, stoji dalje, najoštrije osuđuju brutalne prijetnje i neukusno divljaštvo čovjeka koji se predstavlja dječjim ljubimcem.
 
U pripćenju podsjećaju da ovo nije prvi Houdekov napad na novinare.

- Iza svega što sam objavio u potpunosti stojim, a ovakvo divljačko ponašanje neću tolerirati. Sve prijetnje, snimljene pozive i sms poruke predočene su policiji od koje očekujem da protiv Houdeka podnese kaznenu prijavu kao što su mi i najavili. U poslijednja tri dana nisam bio u nikakvom kontaktu s Houdekom i ističem da mi se nije ispričao, naglasio je Strukar.

Jacques Houdek nešto kasnije također se očitovao priopćenjem.

'Vedran Strukar nazvao me prije nekoliko dana i pitao me o poreznim prijavama. Dao sam mu kratku izjavu, nakon čega je objavljen članak u kojem se po tko zna koji put spominju neistine o mojim poreznim prijavama, kao i financijskom stanju. Nekoliko dana nakon objave članka, nazvao me dotični i najavio mi da protiv mene podiže tužbu zbog prijetnji smrću.

U vremenskom razdoblju od objave članka do trenutka kad me nazvao i najavio tužbu nijednom ga nisam zvao niti mu slao SMS poruke. Smatrajući njegov članak potpuno neutemeljenim, odlučio sam ga (kao i mnoge slične dosad) ignorirati, a odluku sam do samog kraja ove priče proveo u djelo. Ponavljam, nikad u životu Vedranu Strukaru niti nekom drugom zaposleniku njegove redakcije nisam prijetio smrću. Dotičnog nažalost poznajem, ali ne održavamo nikakve kontakte niti se čujemo na dnevnoj, mjesečnoj, pa čak ni godišnjoj bazi.

Ovo nije prvi, a bojim se, ni zadnji put da se nalazim u ovakvoj situaciji, te ne znam čime sam zaslužio ovakav tretman osobe s kojom nemam niti želim imati ikakve veze. Obzirom da ga na takav način nikad nisam kontaktirao, ne znam koji su temelji njegove prijave, odnosno, što je to pokazao policiji kao dokaz.

Pretpostavljam kako je riječ o bijednom pokušaju samoreklame, a svoje ću tvrdnje iznesene u ovom priopćenju mirne duše i čiste savjesti obraniti na sudu te dokazati kako je riječ o bezočnim lažima', stoji u službenom priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju