Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HND osudio Houdekove prijetnje novinaru Strukaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je navodne prijetnje fizičkim nasiljem pjevača Jacquesa Houdeka novinaru Europapress holdinga Vedranu Strukaru nakon njegova teksta u kojem je Strukar napisao kako porezni inspektori ispituju Houdeka zbog utaje poreza i nepropisnog vođenja poslovnih knjiga.

Strukar je o svim prijetnjama na vrijeme izvijestio policiju i vjerujemo da će ovaj put istražna i pravosudna tijela obaviti svoj posao, navodi se u priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku Ilustracija UTAJIO POREZ Vlasnik splitske tvrtke utajio porez i oštetio državni proračun za više od 170 tisuća eura

Javno želimo braniti kolegu Strukara i zbog toga što sve češće pojedine javne osobe neprimjereno reagiraju na novinarske tekstove ili čak napadaju novinare, dodaje Duka, podsjećajući da je Houdek i prije prijetio novinarima. 

>> Strukar: 'Jacques Houdek prijetio mi je smrću'

Strukar je prije dva dana policiji prijavio da mu je pjevač, nakon objave članka 'Jacques Houdek pod istragom porezne inspekcije', u nekoliko navrata telefonom i SMS porukama prijetio smrću.

Houdek je u medijima odbacio te optužbe, tvrdeći da nikad nije prijetio smrću Strukaru ili bilo komu iz njegove redakcije te da će na sudu dokazati kako je riječ o 'bezočnim lažima'.

U zagrebačkoj policijise doznaje kako se pjevač odazvao pozivu na razgovor u policiji, gdje je zanijekao sve optužbe, nakon čega je policija o svemu pismeno obavijestila zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo koje će odlučiti o daljnjim koracima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene