Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pletikosa: Lopte upućene iz daljine dosta lelulaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa našao se u skupini golmana koja je kritizirala službenu loptu kojom će se igrati utakmice Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

"Nisam baš oduševljen loptom, prilikom udaraca s daljine dosta leluja," kazao je prvi vratar "kockastih" i moskovskog Spartaka. Pletikosa je otkrio kako dosta vremena na treningu vježba upravo udarce s veće distance.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pletikosa: 'Zbog poraza na Euru trebao sam emocionalnu obnovu u samostanu' Slika nije dostupna Pletikosin Spartak ostao bez trenera

"Igrači mi pucaju sa 2530 metara i lopta zna nekoliko puta promjeniti smjer kretanja. Treba osjetiti njezin let kako bi se dobro postavio," naglasio je Pletikosa kojem će predstojeći EURO biti četvrto veliko natjecanje na kojem će sudjelovati. Iza njega su svjetska prvenstva u Njemačkoj (2006) i Japanu i Južnoj Koreji (2002), a bio je i na europskom prvenstvu u Portugalu (2004) no neposredno uoči početka turnira se ozlijedio.

"Uvjeti za rad su odlični. Fizički i psihički smo spremni i svi se nadamo dobrom rezultatu. Momčad je sastavljena od iskusnih, ali i mladih igrača i cijela momčad je jako motivirana," dodao je Pletikosa, te naglasio.

"Naši rezultati na posljednjim velikim natjecanjima bili su ispod očekivanja i zbog toga se svi nadamo kako ćemo ovoga puta obradovati navijače."

Nakon posljednje pripremne utakmice uoči početka Europskog prvenstva protiv Mađarske Pletikosa se našao na udaru kritika zbog pogotka koji je primio u završnici prvog dijala. Premda su Mađari zatresli mrežu nakon prekršaja Pletikosi se zamjeralla mlaka reakcija. No hrvatski strateg Slaven Bilić oštro je odbacio sve napade na prvog vratara "kockastih". Svojom formom je zadovljan i Pletikosa.

"Dobro smo radili i nema razloga za brigu." Pletikosa se osvrnuo i na prvog hrvatskog suparnika Austrijance u čijim redovima optimizam raste iz dana u dan.

"Normalno je da su domaćini motivirani i napaljeni. Oni imaju svoje adute, a mi imamo svoje adute. Počeli smo proučavati njihove dobre, ali i loše strane i siguran sam kako ćemo biti spremni," zaključio je prvi vratar hrvatske reprezentacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene