Obavijesti Video Pretražite Navigacija
privremeno prekinuto spašavanje

VIDEO Pogledajte trenutak stvaranja klizišta u Brazilu: Poginulo najmanje 117 osoba, više od 100 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klizišta koja su nastala nakon velikih poplava oduzela su više od 100 života, a isto toliko osoba se smatra nestalima. Jedna je osoba zabilježila trenutak stvaranja klizišta zbog kojeg je poginulo više osoba.

U brazilskom gradu Petropolisu poginulo je najmanje 117 osoba, a više od 100 se smatra nestalima nakon velikih poplava koje su nastale nakon što je pala velika količina kiše u kratkom vremenu.

Misija spašavanja je privremeno prekinuta, a neki ljudi, bojeći se još većeg razaranja, bježe iz grada.

Jedan dobrovoljni spasilac rekao je da je pronalazak preživjelih ispod ruševina sada "praktički nemoguće".

Ovotjedne padaline u Petrópolisu bile su najteže u gotovo jednom stoljeću, piše BBC.

Pljuskovi su samo u utorak premašili prosjek za cijelu veljaču, potaknuvši klizišta i poplave u gradu sjeverno od Rija i pretvorivši ulice u rijeke blata. Kuće su progutane, a vozila odnesena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuje se porast broja umrlih FOTO/VIDEO Obilna kiša stvorila velika klizišta, poginulo najmanje 58 osoba: "Situacija je kao u ratu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rijeka se izlila iz korita VIDEO Haiti pod vodom nakon 36 sati obilnih kiša, tisuće ljudi ostale bez domova

U četvrtak su bile održane prve sahrane za identificirale osobe koje su stradale. "Nažalost, bit će teško pronaći preživjele. To je praktički nemoguće. Ali moramo dati sve od sebe kako bismo mogli vratiti tijela obiteljima", rekao je volonter Luciano Goncalves.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene