Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAUSTAVLJANJE ŠIRENJA

Predsjednik udario po susjedima: "Ovakva BiH nikad neće ući u NATO! Tamo satiru Hrvate, država je nikakva"

Onaj tko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes, upozorio je predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH (OSRH) Zoran Milanović, koji se protivi širenju NATO-a na Ukrajinu.

''Dok sam predsjednik, bit ću protiv toga da se NATO širi igdje", rekao je predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH (OSRH) Zoran Milanović komentirajući aktualne političke teme nakon što je sudjelovao na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni ''123. brigade HV-a''.

"Mislim da onaj tko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, netko sutra može naše ljude tamo poslati", objasnio je Milanović svoj stav istaknuvši da govori kao hrvatski predsjednik.

''Kad jednom preuzmete obavezu, ne možete natrag. NATO je došao dovoljno na istok Europe, cijeli život to gledam, cijeli svoj prokleti život, dosta je'', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBORNA KRIZA Još nema dogovora o izbornom zakonu u BiH : Izetbegović najavio mogućnost odgode izbora
Pročitajte i ovo Andrej Plenković NAKON RASPUDIĆEVE KRITIKE HDZ na braniku Plenkovića: ''Milanovićev ljevičarski potrčko i najodaniji mališan nanosi štetu Hrvatima u BiH''

''Novinarstvo je novinarstvo, nemojte se zezati s hrvatskim leđima, donjim dijelom leđa. Ovo su vrlo ozbiljne stvari za nas i obvezuju nas'', kazao je Milanović.

Govoreći o potencijalnim opasnostima, upozorio je da se u NATO ulazi po političkim kriterijima: ''Sutra će ući u NATO neka država, recimo – Crna Gora uđe u NATO i onda se promijeni vlast, što se dogodilo? Gdje je jamstvo sigurnosne zaštite? To su jako ozbiljne, jako delikatne stvari. Dakle, kad nekoga primaš u obitelj, želiš znati tko je to. BiH u NATO-u? Kako? Kako? Tamo satiru Hrvate, država je nikakva, nefunkcionalna - nikakva po funkcionalnosti i trebali bi ići u NATO? Još im se podgrijava iluzija da će ući.''

''Kako? Nikada nećete ući jer dozvolu trebaju dati svi. Hrvatska i Turska'', kazao je Milanović, koji je poručio i da će učiniti sve da se ne održe izbori u BiH ako ne bude dogovora oko izbornog zakona.





 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene