Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava na Vrhovnom sudu

Trudnu djevojku (18) izbo nožem: David Komšić sudu rekao da mu je žao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
rhovni sud će u četvrtak raspravljati i o ubojstvu kojeg je počinio Tin Šunjerga. On je 25. ožujka 2017. hladnokrvno ubio svoje roditelje te je osuđen na 40 godina zatvora.

Vrhovni sud raspravljao je u četvrtak o žalbi Davida Komšića na presudu kojom je dobio 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Presudu Komšiću zagrebački Županijski sud donio je u travnju 2018., godinu i dva mjeseca nakon što je tada trudnu Kristinu brutalno ubio zadavši joj 88 uboda nožem. 

Komšić se na sjednicu Vrhovnog suda iz kaznionice u Lepoglavi javio videolinkom. Dok je sutkinja obrazlagala presudu nepomično je gledao u pod, a nakon toga se kratko obratio sudu.

"Kad sam došao k sebi i shvatio što sam učinio, rekao sam ocu da me vozi u policiju... Rekao sam da mi je žao i da se kajem. Još kao djetetu su mi utvrđene psihičke poteškoće, ali sud tome nije davao važnost. Žao mi je... Žao mi je Kristinine obitelji, moje obitelji. Žao mi je što sam Kristini i njezinom djetetu uzeo pravo na život. Nema dana da je se ne sjetim", rekao je sudu.

Odluka o svim žalbama trebala bi biti poznata kroz mjesec dana.

"Da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno raspravljanje odluku gdje će se otkloniti ovi nedostaci koji su učinjeni prilikom prvostupanjskog suđenja", očekivanja su Komšićeva odvjetnika Veljka Miljevića.

Majka ubijene Kristine Vesna Šimunić Krupljan samo je kratko poručila da očekuje da Vrhovni sud Davidu Komšiću dosudi dugotrajan zatvor ili veću kaznu.

Vrhovni sud ranije u četvrtak raspravljao je i o kazni za ubojstvo kojeg je počinio Tin Šunjerga. On je 25. ožujka 2017. hladnokrvno ubio svoje roditelje te je osuđen na 40 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene