Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagla promjena vremena

Uživajte još danas, babljem ljetu definitivno je kraj! Pripremite topliju odjeću, u gorju moguć i snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Došli smo do kraja lijepog, sunčanog i toplog razdoblja. Još će tijekom ponedjeljka biti prilično toplo: na kopnu do 20-ak stupnjeva, dok će se u Dalmaciji, osobito na jugu, živa u termometru penjati do 25. U ponedjeljak ipak neće biti tako sunčano kao u nedjelju. Od sredine dana sa zapada će stizati sve više oblaka, doći će nam i hladniji zrak, pa će utorak biti tmuran i oblačan, zbog čega trebate pripremiti kišobrane i topliju odjeću.

Tijekom jutra ćemo uživati u sunčanom i vedrom nebu. Na kopnu te ponegdje uz obalu bit će magle. Jutro će na kopnu biti svježe, osobito u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, gdje će temperatura biti oko nule. Drugdje će temperatura iznositi do sedam stupnjeva, dok će uz obalu biti između 11 i 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj naoblaka će postupno rasti, a kiše bi već krajem dana moglo biti na sjeveru. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a najviša će temperatura iznositi do 20-ak stupnjeva.

Što se tiče Slavonije, ondje će se prema kraju dana naoblačiti, a najsunčanije će se zadržati u najistočnijim predjelima. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar, temperatura će biti nešto niža od nedjeljna, ali bi trebalo biti toplo uz 20-ak stupnjeva.

Sve više oblaka skupljat će se i na sjevernom Jadranu i u gorju, a krajem dana će u Gorskom kotaru početi i kiša. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti niža od nedjeljne.

U Dalmaciji tijekom poslijepodneva neće biti veće promjene. Prevladavat će sunčano vrijeme, puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi od 22 do 25 stupnjeva.

U utorak će u kopnenim dijelovima biti oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, a u najvišem gorju moguć je i snijeg. Novi tjedan donosi nam i osjetno hladnije vrijeme, odnosno vrijeme primjerenije kraju listopada. Voljeli bismo da je taj prijelaz između ove iznimne topline i hladnijeg vremena blaži, ali nažalost nije, pa za novi tjedan pripremite topliju odjeću.

I Jadran u nastavku tjedna čeka jedna burna i nagla promjena vremena. Prvo će biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a zatim će zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna.. Osim toga, i ondje će biti osjetno hladnije, osobito sredinom tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene