Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Vječna slava i hvala!''

VIDEO Sirene za heroje: Vatrogasci odali počast poginulim kolegama iz kornatske tragedije

U 15:25 vatrogasnim sirenama u trajanju od 60 sekundi odana je počast poginulim i stradalim vatrogascima kornatske tragedije.

“U svim vatrogasnim postrojbama JVP, DVD i IVP dana 30. kolovoza 2021. u 15:25 sati upaliti sirene u trajanju od 60 sekundi, za vrijeme zvučnih signala postrojiti se i odati počast stradalim kolegama, upaliti svijeće”, bila je zapovjed glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića. Na Velikom Kornatu zapaljene su svijeće i održana misa zadušnica.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Požar plastenika u Ludbregu - 2 Traje očevid FOTO/ VIDEO Veliki požar u Ludbregu: Vatra progutala plastenike i strojeve, ozlijeđen vatrogasac

Sirenama su odali počast kolege iz DVD Podgora koji su podijelili video na društvenim mrežama. ''KORNATI 2007-2021. Neka im je vječna slava i hvala!'', napisali su u objavi uz imena žrtava.

Sirenama su počast odali vatrogasci iz DVD-a Ludbreg koji su također podijelili video na svojim društvenim mrežama. ''Danas se prisjećamo kolega stradalih na Kornatima prije 14 godina. U točno 15:25 uključili smo sirene i postrojili se u čast stradalih kolega'', napisali su.

Također, video su objavili i iz DVD Rogoznice. ''KORNATI 2007-2021. Neka im je vječna slava i hvala'', napisali su.

Prošlo je 14 godina od tragedije koja je pogodila cijelu Hrvatsku, a u crno zavila Šibenik, Vodice i Tisno. Na tom je otoku živote izgubilo 12 vatrogasaca: Dino Klarić, Ivan Marinović, Marinko Knežević, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Hrvoje Strikoman, Ante Juričev Mikulin, Ivica Crvelin, Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Josip Lučić i Marko Stančić.

Frano Lučić iz Tisnog, jedini je preživio tragediju. Teško je ozlijeđen, a do potpunog oporavka još uvijek nije došlo. Jednom je rekao kako bi najradije da je i on stradao s kolegama na Velikom Kornatu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene