Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv za loš rezultat?

Šeks na pitanje bi li HDZ ostvario bolji rezultat s Brkićem na terenu: "To znaju samo baba Vanga i kristalna kugla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loš izborni rezultat potvrdio je ono što su dosad svi iz vrha HDZ-a opovrgavali - sukob na relaciji stranačkog šefa Andreja Plenkovića i njegova zamjenika Milijana Brkića.

Vidno ljutit i ne birajući riječi Plenković se danas obrušio na zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića i stavio ga, uz sve ostale razloge koje je naveo, na listu krivaca za izborni poraz. Brkić je pak poručio kako nikada nije niti ubuduće namjerava bilo kome slati ni odgovore niti pitanja putem medija istaknuvši kako sve što ima reći uvijek kaže na stranačkim tijelima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gledajte od 19.15 sati Večeras u Dnevniku Nove TV: Čime stranke i kandidati motiviraju birače da izađu na EU izbore? SDP (Foto: Dnevnik.hr) SDP u obilasku Varaždina SDP podržao inicijativu Stop radu do 67. godine: "Samo radnici koji imaju zakonom zaštićene interese daju puni doprinos društvu"

Među rijetkima koji danas komentiraju informacije da je na jučerašnjem sastanku HDZ-a bilo povišenih tonova je Vladimir Šeks koji tvrdi kako na sastanku nije napadao Crkvu.

Na pitanje bi li rezultat na terenu bio drugačiji da je na terenu bio Milijan Brkić, Šeks poručuje:

"To samo zna baba Vanga i kristalna kugla", kazao je Šeks.

A iz županijskih organizacija koje su se bacile na analizu rezultata, braneći se fenomenom "crnog labuda" HDZ-u stiže otvorena kritika. Poručuju da su na listi nedostajala jača imena.

Uz Zagrebačku, Splitsko - dalmatinska s mnogim mjestima u Dalmatinskoj zagori, Ličko senjska, Karlovačka, Vukovarsko - srijemska, Brodsko - posavska u kojoj im je i župan bio i na listi, ali Zadarska županija imale su gotovo upola manje nego na prošlim europskim izborima, a podbacili su i u glavnom gradu.

"Naravno da je moglo bolje! Tada je HDZ bio u koaliciji, nama je dobar dio glasova uzela i Marijana Petir, žena koja je iz ovih krajeva, to je bilo i očekivano, i prije izbora to smo znali da će tako slično biti", kaže sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Stjepan Kožić,župan Zagrebačke županije pita se je li za ovakav rezultat zaslužan način na koji je formirana lista ili neki unutarnji odnosi. Zadarski župan Božidar Longin pak najavljuje kako će sve detaljno analizirati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene