Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentirao predsjedništvo

Premijer Plenković o Milijanu Brkiću: ''Nisam ga vidio u kampanji niti je išta pridonio''

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je sjednicu Predsjedništva stranke održane u ponedjeljak, dan nakon izbora za europski parlament. Osvrnuo se i na medijske napise o navodnim izjavama Milijana Brkića tijekom sjednice.

HDZ-ov Milijan Brkić na sjednici Predsjedništva nakon izbora navodno je očitao lekciju premijeru i njegovim pristašama. "Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup. Ne podcjenjujmo svoj narod, ne budimo bahati i oholi, budimo skromni i ponizni i vratimo se svome narodu", navodno je kazao Brkić i u tom tonu govorio nekoliko minuta, prenosi N1 pozivajući se na sugovornika Večernjeg lista.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

"Ove situacije gdje neki ljudi nakon sjednice Predsjedništva puštaju informacije nekim vašim kolegicama, to je sport na koji sam ja naučio", komentirao je Plenković medijima.

Na pitanje za komentar o izjavama Milijana Brkića, Plenković je rekao da ga nije vidio u ovoj kampanji, da nije pridonio ništa. "Svatko se u HDZ-ovoj kampanji mogao angažirati i trebao je. Oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno", rekao je.

Dodao je i da se ne sjeća Brkićeve izjave da ''narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati''.

Premijer ne vidi svoju odgovornost u lošem rezultatu na izborima. "Ja da vidim odgovornost u nečemu u čemu smo mi bolji od svih drugih stranaka? Kad imate toliko udara na Vladu, koji traju praktički mjesecima, od svih medijskih kuća nisam vidio nijedan plus, bili su samo napadi. Ako se stvara kontekst u kojem stalno imate umjesto fokusa na bitno za ove izbore, odvraćanje tema na nešto drugo, onda se dogodi da nedostaje 1400 glasova za peti mandat", rekao je Plenković.

O izjavi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je rekla da su se političari otuđili od naroda i da je to bilo vidljivo na izborima, Plenković kaže kako ne vjeruje da je predsjednica time mislila na HDZ. ''Ako je netko na terenu i razgovara s ljudima zadnje tri godine, ako se svojim integritetom bori da rješava sve probleme koji su nas dočekali, prema tome ta teza što se tiče HDZ-a mislim da ne stoji'', kaže premijer. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene