Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije rekla da se šalila

Priča koja nije slatka: Predsjednice, zašto bi Milan Bandić bio nevin u zatvoru, i zašto biste mu tamo nosili kolače?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović govoreći o lojalnosti prijateljima rekla je da bi Milanu Bandiću u zatvor nosila kolače. Danas je pokušala objasniti da je rekla da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Ali zašto bi nevin bio u zatvoru?

Nakon što je Milan Bandić mjesecima kalkulirao, pa navodno čak razmišljao i o svojoj kandidaturi, na kraju je odlučio podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović u utrci za još jedan mandat na Pantovčaku. Tada je njihovo prijateljstvo naglo procvjetalo.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Kaže da nije čuo Bandić o Horvatu i odricanju: "Ne znam što je rekao. Ne bih komentirao. Odnosi u koaliciji su dobri" Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa ide na odmor? Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj"

Zagrebački gradonačelnik druži se s prvim gospodinom Jakovom Kitarovićem, zajedno odlaze na utakmice i razna druženja. Neka od njih ne propušta ni Predsjednica. Na proslavi Bandićeva rođendana krajem studenog bio je gospodin Kitarović, a njegova supruga (inače predsjednica države) rođendan je čestitala na jednom drugom tulumu kad je gradonačelniku (inače uskočkom optuženiku) zapjevala, srdačno ga izgrlila i izljubila.

Da sve ne bi ostalo samo na pjesmi, Predsjednica je Bandiću poslala tortu s fotografijom njih dvoje. Mediji i javnost to su problematizirali, ali nju to nije diralo.

"Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno", rekla je Predsjednica i odmah dometnula kako vjeruje da do toga neće doći.

Nije rekla da se šalila

"Vjerujem da je to bilo u šali", rekao je premijer Andrej Plenković pokušavajući sanirati štetu HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.

No ona danas nije rekla da se šalila. Rekla je tek da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. I to je točno. Svatko je nevin dok sud ne presudi drugačije.

Ali nevini nisu u zatvoru. A ona bi mu baš u zatvor nosila kolače. Ne bi nosila kolače nevino optuženom na posao, ne bi mu nevino optuženom nosila kolače na proslavu rođendana. Ne bi nosila kolače nevino optuženom na bilo koje mjesto na svijetu. Ona bi mu baš nosila kolače u zatvor.

To valjda znači da bi mu bila lojalna i odana i da je u zatvoru. Čekajte, osuđenom čovjeku u zatvoru Predsjednica bi bila odana i lojalna? Nosila bi mu kolače? U zatvor? Previše je tu pitanja o kolačima, koji ostavljaju gorak okus.

Zašto bi, Predsjednice, Bandić nevin bio u zatvoru? A ako ne bi bio nevin, zašto biste mu, pobogu, nosili kolače?
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene