Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

"Oplemenjuju naše društvo"

Predsjednica čestitala Dan žena: "Zauzmite se za sebe i nikada ne odustajte!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Međunarodni dan žena poručivši kako one svojim "vrijednim i predanim radom te osobnim djelovanjem svakodnevno oplemenjuju naše društvo".

"Ravnopravnost ne znači nijekanje prirodnih razlika, nego njihovo poštivanje i jednako vrednovanje u sinergiji zajedničkih napora žena i muškaraca za društvenu ravnopravnost i poštivanje dostojanstva svake osobe. Stoga jedino mjerilo društvenoga napredovanja i žena i muškaraca trebaju biti isključivo stručnost i rezultati.

Pročitajte i ovo Noćni marš u Zagrebu prosvjed povodom Dana žena FOTO Stigla procjena broja ljudi na Noćnom maršu, objasnili kako su ih prebrojili Dan žena - 4 rušenje stereotipa Obilježavanju Dana žena pridružili se i strani radnici: "Osjećam se sigurno ovdje"

Danas možda nije potrebno dokazivati da žene smiju i mogu činiti sve što čine muškarci, ali je potrebno dokazivati da je način na koji to čine jednako vrijedan, jednako važan i jednako potreban želimo li zaista dosegnuti vrijednosti koje proklamiramo europskima, odnosno šire, civilizacijskim dosezima demokratskih društava.

Službeni podaci o zastupljenosti žena na važnim pozicijama u hrvatskom društvu upućuju na zaključak o ukorijenjenosti podjele tradicionalnih rodnih uloga u društvu. Upravljanje je još izrazito u rukama muškaraca.

Želim i ovom prigodom naglasiti da je nasilje nedopustivo, a nasilje nad ženama je nešto što ni jedno društvo koje drži do sebe ne smije tolerirati.

Želimo li graditi zdravu i naprednu zajednicu, tada je veća uloga i utjecaj žena u politici, gospodarstvu i drugim djelovanjima nužan kako bi sve odlike „genija žene“, kako se izrazio Sveti Ivan Pavao II., u punoj mjeri došle do izražaja, na dobrobit svih. To je posebno važno u područjima gdje vrline i odlike ženskog razumijevanja i doživljaja života i društva mogu doći do izražaja.

Zato drage moje žene, zauzmite se za sebe i nikada ne odustajte! Vaša odlučnost je jača od svih prepreka", poručila je Predsjednica. 

Aktualno Danas slavimo upravo njih: Pet priča sasvim "običnih" žena u Hrvatskoj, u kojima će se mnoge prepoznati Silvana Baljak (Foto: Privatni album) Silvana Baljak (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album Martina Bučković (Foto: Privatni album) Martina Bučković (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album Marija Muža (Foto: Privatni album) Marija Muža (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album +0 Marija Sabolić (Foto: Privatni album) Hrvatska Danas slavimo upravo njih: Pet priča sasvim "običnih" žena u Hrvatskoj, u kojima će se mnoge prepoznati 1/4 >>

Aktualno Skratila kosu: Ovako je Lopez izgledala donedavno, a sad je pokazala frizuru s kakvom je nismo navikli vidjeti Jennifer Lopez (Foto: Profimedia) Jennifer Lopez (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Jennifer Lopez (Foto: Getty Images) Jennifer Lopez (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: AFP) Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: AFP) Foto: Afp Jennifer Lopez (Foto: AFP) Jennifer Lopez (Foto: AFP) Foto: Afp Jennifer Lopez (Foto: Getty Images) Jennifer Lopez (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images +1 Jennifer Lopez (Foto: Getty Images) Celebrity Skratila kosu: Ovako je Lopez izgledala donedavno, a sad je pokazala frizuru s kakvom je nismo navikli vidjeti 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene