Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među najvećim kritičarima

Milanka Opačić napustila SDP: "Jasno je da ni jedna strana nema volje stranku izvući iz krize"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanka Opačić danas je napustila SDP, a o razlozima odlaska govorila je na konferenciji za medije.

Milanka Opačić u srijedu je objavila da je zatražila brisanje iz članstva SDP-a i da će svoj politički put nastaviti kao nezavisna saborska zastupnica.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Dosadašnja SDP-ova zastupnica u Hrvatskom saboru prije početka aktualnog prijepodneva sazvala je konferenciju za novinare na kojoj je objavila da će ubuduće glasati za svaki dobar zakonski prijedlog, bez obzira na to tko ga predložio, te će sačuvati socijaldemokratski identitet.

"U ovih 28 godina dala sam svu svoju energiju i znanje. Kada smo bili u oporbi, bili smo odgovorna oporba. Nažalost, mi smo danas marginalna oporbena stranka koja je privjesak svim manjim strankama i u svim aktivnostima trčimo za njima", rekla je i nastavila govoriti o razlozima odlaska iz SDP-a.

"Osnovni je razlog izlaska zadnji četverosatni sastanak u stranci, na kojem je bilo jasno da ni jedna ni druga strana nemaju volje stranku izvući iz krize. Radi se o parcijalnim interesima. Svaki je moj daljnji ostanak sudjelovanje u rastakanju stranke i ja to ne želim. Svojoj bivšoj stranci želim da se oporavi, da nađu nove ljude koji će je vratiti na ono što smo imali. Politički put nastavit ću kao nezavinsna zastupnica i glasat ću za svaki prijedlog koji je dobar za građana, neovisno o tome od koga dolazio", rekla je Opačić na konferenciji za medije.

Žestoka kritičarka Davora Bernardića

Opačić je bila jedno od najprepoznatljivijih lica stranke, a njezino ime nalazilo se i među najvećim kritičarima predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Bila je među potpisnicima pisma koje su nezadovoljni SDP-ovci ovog ljeta poslali stranačkom šefu, a prije točno godinu dana zaradila je i opomenu zbog narušavanja ugleda stranke.

Tada je Opačić poručila kako bi za stranku bilo najbolje da njezin predsjednik odstupi, jer smatra da imaju krizu vodstva i da stranka ne funkcionira. Poručila je, nakon opomene, kako odluku prihvaća, ali i da stoji iza svega što je rekla. 

Opačić, inače diplomirana politologinja, u više je mandata bila SDP-ova saborska zastupnica. U Vladi Zorana Milanovića bila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih. Obnašala je dužnost potpredsjednice Hrvatskoga sabora od 14. listopada 2016. do 30. lipnja 2017.

Članica je SDP-a od 1990. godine. Za članicu direkcije SDP-a izabrana je 1992., a u nekoliko navrata bila je članica Glavnog odbora SDP-a i njegova potpredsjednica u dva mandata. Potpredsjednicom stranke postaje 2004. i ponovno 2008. kada je na tu dužnost izabrana na 11. konvenciji SDP-a.

Opačić odlazi u vrijeme kada je sve izgledniji raskol SDP-a. Davor Bernardić svakoga dana ima sve manju podršku u stranci, ali ne namjerava podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene