Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TUTNJAVA NAD GRADOM

VIDEO Pogledajte prelet Rafalea i MiG-ova nad Zagrebom, prošli su iznad grada usred Plenkovićeve presice

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske na Twitteru je objavilo upozorenje za građane.

"Dva aviona #Rafale letjet će danas iznad Zagreba između 16.45 i 17.45 sati. Zajedničko letenje i uvježbavanje 🇭🇷 i 🇨🇵 pilota održava se u sklopu bilateralne aktivnosti s 🇨🇵 ratnom mornaricom. Očekuje se pojačana buka stoga molimo građane za strpljenje i razumijevanje", piše u objavi MORH-a.

 

 

Pročitajte i ovo Francuski avioni - 1 Premijer najavio pomoć Francuza Premijer obišao francuski nosač aviona u Jadranu, održane i zajedničke vježbe letenja u Dalmaciji i Istri

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA NUKLEARNI POGON Ima li novih informacija oko pada drona? Plenković i njegov posebni savjetnik na francuskom nosaču aviona

Oko 17:15 nad Zagrebom su preletjeli MIG-ovi i Rafalei. "Treba otkloniti konfuziju u javnosti. Letjelica koja je pala u četvrtak je bila naoružana. To znamo sada. Nadležne službe rade na tome i radit će i dalje. Predstoji utvrditi zašto je i kako letjelica došla do Zagreba'', rekao je premijer Andrej Plenković nakon koalicijskog sastanka.

Tijekom njegove press konferencije, mogli su se čuti Rafalei i MIG-ovi.

Premijer Andrej Plenković obišao je u utorak francuski nosač zrakoplova Charles de Gaulle, a tijekom utorka i srijede provodit će se zajedničko letenje i uvježbavanje hrvatskih pilota 191. Eskadrile lovačkih zrakoplova i francuskih pilota zrakoplova Rafale s tog nosača.

'"Oni će danas letjeti nad Hrvatskom i na taj način poslati poruku sigurnosti, prijateljstva i partnerstva između Francuske i Hrvatske i poruku sigurnosti hrvatskim građanima, na čemu im zahvaljujem", zaključio je Plenković.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene