Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNIK U ZEMUNIKU

Milanović o Vučićevoj izjavi i padu letjelice: "Ni oni to ne bi mogli oboriti. Plenković je razuman, ali njegov ministar je izgubljen čovjek"

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice osnutka i djelovanja 93. Krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku. Prije toga posjetio je Split.

"Sudbina zemlje je ovisila o malom broju pravih i hrabrih ljudi. Tako je to u svim ratovima. I u ovom ratu u Ukrajini, koji ovisi o braniteljima i srčanim borcima za obranu Kijeva.

Ove stvari govorim s oprezom i suzdržano jer ne želim da se Hrvatska u te stvari miješa više nego što treba i nego što je za nju dobro i sigurno. Ali to sam morao reći", rekao je predsjednik Zoran Milanović u Splitu na 31. obljetnici osnutka Specijalne jedinice policije BATT SPLIT.

Milanović je danas posjetio i Zemunik odakle je komentirao izjavu Vučića o padu letjelice. 

"Teško je kontrolirati nebo sedam dana u tjednu. To vjerojatno ne radi nitko. To kao što je slučaj s ovom besposadnom letjelicom, pitanje je tko bi to u realnom vremenu uspio oboriti. To što se Vučić hvali, vjerojatno ni oni to ne bi mogli oboriti", poručio je Milanović.

Ponovno je kritizirao otkrivanje detalja iz istrage o letjelici i proturječne informacije. "O ovome se ne govori dok nisi siguran što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Istragu vodi obavještajna pukovnija, pobogu. To ne može raditi ni DORH ni policija, jer nemaju ta znanja. To je vojska. Elementarna građanska odgovornost je da se o tome ne lupeta. Plenkovića držim ipak razumnim.

Njegov ministar je potpuno izgubljen čovjek. Dođe tamo, stavi si uniformu s prezimenom, lovačku kapu, demižonku i priča nešto", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Pohvalio kupnju Rafalea Vučić o padu letjelice u Zagrebu: ''Vjerujem da bismo je oborili. Hrvatska je slabija u ratnom zrakoplovstvu''

Kritizirao je izjave o padu letjelice. 

"Kad su ovakve istrage, izvidi, ispitivanja u tijeku, pričekaš dok ne bude crno na bijelo. O tome ne govoriš ni ako si kemičar i balističar, a pogotovo ne ako si lažni doktor znanosti", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZRUGIVANJE NA SKUPU VIDEO Dačić o padu letjelice u Zagrebu: "Oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom"

Najavio je će o padu letjelice biti govora na idućem Vijeću za nacionalnu sigurnost. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene