Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Dalmaciji

Na cestama bujice, orkanski vjetar iščupao kamenu gromadu sa zgrade: "Moglo je ubiti nekoga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljeno pogoršanje vremena zahvatilo je cijelu zemlju, naročito obalu, gdje su bujice poplavile neke ceste, a vjetar je puhao više od 100 kilometara na sat.

Kako su prognostičari najavljivali, nevrijeme je u noći na ponedjeljak stiglo u veći dio zemlje. Obilna kiša pala je na Jadranu, gdje je bilo i grmljavinskih pljuskova, a povremeno je puhalo orkansko jugo.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Dalmatinski portal piše kako je jugo na Svetom Juri na Biokovu udaralo do 129 km/h. Na Palagruži i Lastovu puhalo je oštro s udarima do 118 odnosno 108 km/h.

U Dugom Ratu vatrogasci su s jednim vozilom izašli na intervenciju ispumpavanja ugostiteljskog objekta.

Bujice su poplavile neke ceste u Splitu. Dalmatinski portal piše kako je vjetar sa zgrade u  Lovretskoj ulici u Splitu odlomio veliku kamenu ploču. Pala je pokraj parkiranog automobila. 

"Srećom, nitko nije tada prolazio, u protivnom bi bilo mrtvih", rekao je čitatelj portala koji je snimio fotografiju.

Istramet pak objavljuje video plime u Rovinju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene