Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna reakcija

HVIDR-a o Pupovcu: "Ili isprika ili raskid koalicije, prešao je svaku mjeru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e u petak je od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca zatražila javnu ispriku hrvatskim građanima zbog njegovih "sramotnih izjava", a u suprotnom od premijera Andreja Plenkovića traže da raskine koaliciju sa SDSS-om.

Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-a) u priopćenju ističu kako najoštrije osuđuju Pupovčeve izjave iz intervjua za portal Radiosarajevo.ba da "Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo".

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

U tome, kako je naveo Pupovac, "važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge". Navedene i njegove izjave kojima je povukao poveznicu između sadašnje Hrvatske i režima NDH iz HVIDR-e smatraju sramotnima i neprimjerenima.

Pupovac je, kažu, zadnjim istupima "prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije".

Utvrditi Pupovčevu odgovornost za kazneno djelo povreda ugleda RH

Stoga traže reakciju nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata Pupovčeve kaznene odgovornosti, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

"Od Milorada Pupovca zahtijevamo žurnu javnu ispriku svim građanima RH, a ukoliko imenovani to ne učini, ovim putem tražimo od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića donošenje odluke o raskidu koalicije sa strankom SDSS, budući da ista nije smijenila, niti se ogradila od sramotnih protuzakonitih i protuustavnih izjava gore imenovanog predsjednika Pupovca", zaključuju u HVIDR-i. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene