Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaredali se sudari na moru

16-godišnjakinja čija je majka jučer poginula na jet skiju bori se za život u bolnici, a na Hvaru još jedna nesreća s teškim ozljedama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od dvoje djece koja su jučer ozlijeđena u pomorskoj nesreći, u kojoj je poginula državljanka Njemačke, jedno ima ozljede opasne po život, a drugo je lakše ozlijeđeno, javila je policija.

U Marini kod Trogira jučer oko 16 sati, turistkinja se jet skijem, na kojem je vozila i dvije kćeri, zabila u jedrilicu i poginula, a djeca su prevezena u bolnicu nakon što su ih građani izvukli iz mora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDAR KOD ZARAĆA Prometna nesreća na Hvaru, ima i ozlijeđenih Slika nije dostupna NESREĆA NA MORU Sudar dva broda kod Hvara? Mornar pokušao spriječiti štetu pa zamalo nastradao

Svega sat vremena nakon ove tragedije na području Hvara, na otvorenom moru istočno od rta Jerolim te zapadno od otočića Pokoji sudarila su se dva skutera i 26-godišnjakinja je teško ozlijeđena. Ona je bila na zaustavljenom skuteru kad se u nju zabila 27-godišnjakinja iz Francuske zbog neprilagođene brzine. Francuskinja je prilikom zaustavljanja udarila u stražnji dio zaustavljenog skutera.

26-godišnjakinja je nakon pružene hitne medicinske pomoći u Hvaru prevezena u KB Split gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede zbog čega je zadržana u bolnici.

Slijedi podnošenje kaznene prijave protiv 27-godišnje državljanke Francuske, javila je splitska policija.

Podsjetimo, posljednjih dana nanizale su se pomorske nesreće na hrvatskoj obali. Na prepunoj plaži u Premanturi nepoznata osoba izgubila je nadzor nad gliserom, udarila u susjedni brod, prošla preko drugog i na koncu udarila u treće plovilo.

Prije nekoliko dana čitatelj nam je poslao snimku sudara dva jet skija kod Korčule u kojem je sam ozlijeđen. Stradali su mu prsti desne ruke, no ističe da je imao sreće kao i njegov prijatelj koji je "skoro ostao bez glave" kad je na njih naletio vozač jet skija.

Iznajmljivač brzih plovila u Dnevniku Nove TV upozorio je kako se do vozačkih dozvola dolazi prelako te neiskusni vozači predstavljaju opasnost, a ističe i kako je posebno česta i opasna vožnja jet skija preblizu obaleTomislav Krinčić koji se već 20 godina bavi iznamljivanjem brzih plovila kaže kako bi svi trebali imati osobnu odgovornost i ne upravljati plovilom kako ne bi upravljali ni automobilom ako ga ne znaju voziti.

Na zdrav razum poziva i državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver koji je kaže da će lučka kapetanija provoditi nadzore i kažnjavati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene