Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odobreno 170 mjesta za znanstvene novake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odobrilo je danas 170 novih radnih mjesta za znanstvene novake, priopćeno je iz ministarstva.

Od ukupnog broja odobrenih mjesta 130 je namijenjeno hrvatskim visokoškolskim institucijama, čime ministarstvo želi ojačati provođenje Bolonjskog procesa u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Upisne kvote i loši rezultati maturanata - 5 matematika najveći strah Istražili smo hoće li fakulteti spuštati kriterije: "Problem je jer upisujemo studente koji realno ne mogu završiti fakultet" Slika nije dostupna Objavljena karta DOZNAJTE Koliko je od nas udaljena najbliža nuklearna bomba?

Preostalih 40 novačkih mjesta namijenjeno je znanstvenom pomlađivanju javnih znanstveno-istraživačkih instituta.

Broj novih radnih mjesta za znanstvene novake otvorenih tijekom 2007. time je narastao na 575, čime se ukupan broj znanstvenih novaka s financijskom potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa povećao na 2.670, kaže se u priopćenju.

Od ukupnog broja zaposlenih znanstvenih novaka gotovo dvije trećine (ukupno 1.660) zaposleno je tijekom protekle tri godine.

Ministarstvo će nastaviti s programom sustavnog povećanja broja novačkih radnih mjesta za potrebe uspješnih znanstvenih projekata, razvoja istraživanja znanstvenika povratnika u Hrvatsku, kao i za one koji se žele vratiti iz inozemstva da bi odradili postdoktorsku specijalizaciju u Hrvatskoj.

Konačni cilj je brže uključivanje akademske zajednice Hrvatske u visokoškolski (EHEA) i znanstveno-istraživački prostor (ERA) Europske unije, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene