Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u maskirnoj odjeći

Ovo je lice ubojice s Novog Zelanda: Prije krvavog napada u automobilu je slušao četničku pjesmu

Brenton Tarrant (Foto: screenshot)
Brenton Tarrant (Foto: screenshot) Screenshot
Aktualno Galerija +0 Brenton Tarrant (Foto: screenshot) Galerija 1/1 >>
Ubojica je prije krvavog pohoda u automobilu slušao glazbu balkanskog folklornog melosa. Srbijanski mediji tvrde da je riječ o četničkoj pjesmi.

Napadač je pokolj izvršio mirno, a video je objavio na Facebooku, no ubrzo ga je ta društvena mreža skinula i blokirala njegovo dijeljenje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Na oprezu Francuska za Uskrs raspoređuje snage reda ispred svake crkve Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti

Muškarac je ušao u džamiju Al Nnoor u petak oko 13:30 prema lokalnom vremenu, kada se odvijaju popodnevne molitve muslimana, te je otvorio paljbu. Ispalio je više od 100 hitaca samo unutar džamije. 

Pohod je započeo ulaskom u automobil i rečenicom "Neka party započne!". Napadač je snimio svoju vožnju do džamije, pa se tako vidi da je odjeven u vojničko odijelo i nosi kacigu. Oružje koje je koristio, između ostalog i poluautomatska puška, iscrtani su imenima slavnih masovnih ubojica i gradova u kojima su provodili svoje napade. 

Na putu do džamije muškarac je glasno slušao folklornu glazbu balkanskog melosa, piše Daily Mail. Riječ je o četničkoj pjesmi "Od Bihaća do Petrovca sela", u kojoj se spominje i Radovan Karadžić. 

Sa sobom je imao najmanje 6 pušaka, a čim je jednu dograbio, krenuo je u pohod na džamiju, gdje je otvorio paljbu na vjernike.

Džamija je dovoljno velika da u nju stane do 300 ljudi. 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene