Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal trese EU

VIDEO Novinari glasno negodovali zbog izbjegavanja pitanja: Pogledajte muk Ursule von der Leyen

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen Foto: Afp
Ursula von der Leyen, šefica Europske komisije odbila je u ponedjeljak na presici odgovoriti na pitanja o odnosima potpredsjednika EK Margaritisa Schinasa s Katrom, što je izazvalo bijes novinara u Bruxellesu. Inzistirali su na odgovorima o najvećem korupcijskom skandalu koji je pogodio EU posljednjih nekoliko godina.

Šefica Europske komisije Ursula von der Leyen odbila je u ponedjeljak na presici odgovoriti na pitanja o odnosima potpredsjednika EK Margaritisa Schinasa s Katrom, što je izazvalo bijes novinara u Bruxellesu. Inzistirali su na odgovorima o najvećem korupcijskom skandalu koji je pogodio EU posljednjih nekoliko godina.

Zamjenica glasnogovornika Europske komisije Dane Spinant je odlučila zaključiti konferenciju za novinare što je izazvalo burnu reakciju novinara koji su tražili dodatna pojašnjenja.

"Niste odgovorili ni na jedno od pitanja", viknuo je jedan novinar. "Ovako se ne može organizirati presica", odgovorila mu je Spinant, dok su novinari glasno negodovali zbog izbjegavanja odgovora.

Pročitajte i ovo Eva Kaili Istraga trgovine utjecajem Uhićena dužnosnica EU parlamenta čeka odluku belgijskih tužitelja: "Čvrsto smo protiv korupcije"

Iako je Von der Leyen odgovorila na neka pitanja o skandalu, nije odgovorila o okolnostima Schinasova odlaska u Katar.

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola obećala je u ponedjeljak pokrenuti internu istragu o eskalirajućim optužbama za korupciju koje su potresle Bruxelles, nakon niza policijskih racija u u uredima Europskog parlamenta, prenosi Politico.

Pročitajte i ovo Eva Kaili POD ISTRAGOM ZBOG KORUPCIJE Uhićenoj potpredsjednici Europskog parlamenta oduzete ovlasti

Belgijsko tužiteljstvo istražuje jesu li privedeni primali novac i darove od jedne zaljevske zemlje, navodno Katra, koji je pokušavao utjecati na ekonomske i političke odluke u Europskom parlamentu.

Grčke vlasti zamrznule su imovinu obitelji potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili, koja je u nedjelju optužena za korupciju. "Najduži dani u mojoj karijeri. Moram pažljivo birati riječi", priznala je Metsola.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene