Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POD ISTRAGOM ZBOG KORUPCIJE

Uhićenoj potpredsjednici Europskog parlamenta oduzete ovlasti

Eva Kaili
Eva Kaili Foto: Profimedia
Jedna od potpredsjednica Europskog parlamenta Eva Kaili izgubila je svoje ovlasti uslijed povezanosti s istragom o korupciji u Belgiji.

Eva Kaili, grčka eurozastupnica, uhićena je u petak u Belgiji zajedno s nekolicinom drugih osumnjičenika u vezi s istragom o podmićivanju.

Predsjednica EP-a Roberta Metsola "odlučila je s neposrednim učinkom suspendirati sve ovlasti, dužnosti i zadaće povjerene Evi Kaili u njezinoj funkciji kao potpredsjednici Europskog parlamenta", rekao je glasnogovornik.

Odluku da se 44-godišnju Kaili ukloni s mjesta potpredsjednice može donijeti isključivo parlament.

Ured belgijskog javnog tužitelja rekao je da će u nedjelju odlučiti hoće li petero osumnjičenih, uključujući Kaili, ostati u pritvoru.

Pročitajte i ovo Eva Kaili Istraga trgovine utjecajem Uhićena dužnosnica EU parlamenta čeka odluku belgijskih tužitelja: "Čvrsto smo protiv korupcije"

Tužitelji su rekli da se istraga bavi pokušajem trgovanja utjecajem iz inozemstva i navodima o korupciji i pranju novca.

Vlasti su odbile izrijekom navesti na koju se zemlju odnosi pokušaj trgovanja utjecajem, no izvori su za njemačku agenciju dpa rekli da se radi o Kataru, koji je trenutačno domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene