Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savladala ga policija

VIDEO Pogledajte trenutak kada je tražitelj azila upao u igralište i izbo djecu: Mjesecima odlazio i sjedio na obližnjoj klupici

Aktualno Galerija Napad u Francuskoj - 4 Napad u Francuskoj - 4 Foto: Afp Napad u Francuskoj - 3 Napad u Francuskoj - 3 Foto: Afp Napad u Francuskoj - 2 Napad u Francuskoj - 2 Foto: Afp +0 Napad u Francuskoj - 1 Galerija 1/4 >>
Četvero djece u dobi od tri godine jutros je muškarac izbo nožem na francuskom igralištu prije nego što je napadača savladala policija.

Svjedoci su rekli da je muškarac počeo napadati djecu na igralištu u Annecyju, alpskom gradu na jugoistoku Francuske, u četvrtak oko 9:45. Ozlijeđeno je četvero djece i jedna odrasla osoba, javlja AFP.

Troje se bore za život, doznaje Le Dauphine. Zaposlenik pontona na obali jezera Annecy je primijetio napadača na klupi svaki dan u trajanja oko dva mjeseca. Opisao ga je kao nijemog, ali neagresivnog čovjeka.

Policija je izvijestila da je osumnjičenik za užas na jugu Francuske Abdalmasih H. (32) - sirijski izbjeglica koji je legalnim putem ušao u Francusku. Zahtjev za azilom  podnio je 28. studenog 2022., piše Daily Mail.

Napadač je prije dolaska u Francusku od 2013. živio u Švedskoj, gdje je već dobio izbjeglički status.

Policija, kao i vojska, je stigla na mjesto događaja i brzo savladala napadača. Napadač je uhićen i prebačen u bolnicu zbog ozljeda, izvijestile su lokalne novine.

Društvenim mrežama se širi snimka navodnog počinitelja. 

 

 

Ceste, oko mjesta napada, su blokirane. Napadač je sirijski tražitelj azila, policija je rekla za novine Le Figaro.
 

Francuska Narodna skupština održala je minutu šutnje. Francuska premijerka, Élisabeth Borne, je na putu prema mjestu zločina.

 

Bivši igrač nogometnih klubova Saint-Etiennea i Liverpoola Anthony Le Tallec, trčao je u trenutku napada i naišao na napadača nedugo prije nego što su muškarca svladali policajci.

Reagirao je i francuski predsjednik Emmanuel Macron na Twitteru. "Napad apsolutnog kukavičluka jutros u parku u Annecyju. Djeca i odrasli su između života i smrti. Nacija je u šoku. Naše misli su s njima, kao i s njihovim obiteljima", napisao je.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene