Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što sad?

Sudac: Oprostite, ali vi ste prema zakonu MRTVI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život zasigurno ne olakšava situacija u kojoj vam sudac tvrdi da ste po zakonu mrtvi, iako živi stojite pred njim.

Stanovnik Ohia, 61-godišnji Donald Eugene Miller Jr. od suca je čuo kako je po presudi suda iz 1994. godine, mrtav. 'Prema zakonu, vi ste preminuli', rekao mu je sudac, piše Yahoo News.

Pročitajte i ovo Radoslav Tomić u 68. godini života Umro akademik Radoslav Tomić Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Prije 19 godina, sud u Hancocku u SAD-u, proglasio je Millera mrtvim jer je 8 godina prije toga prijavljen njegov nestanak, ali ne i pronalazak. Nakon toga, Miller je izgubio broj socijalnog osiguranja, a poništena mu je i vozačka dozvola.

Nedavno se Miller prijavio službama kako bi dobio ponovno svoje dokumente, ali za ovu situaciju, čini se, teško je pronaći zakonsko rješenje. Sudac Allan Davis rekao je kako je ovo neobična situacija, međutim sud ne smije mijenjati odluku koja je donesena prije 19 godina.

>> Probudio se iz kome, identificirao počinitelja i umro

Miller je na sudu ispričao da je liječeni alkoholičar te je napustio svoj dom na vrhuncu ovisnosti. Nije znao da su ga proglasili nestalim, a potom i mrtvim. Na sudu se pojavio, kaže, kako bi vratio svoj stari život. 'Sve je to otišlo dalje nego sam očekivao. Jednostavno sam otišao i završio na raznim mjestima', ispričao je ovaj 61-godišnjak.

U pravilu, Miller može sudu podnijeti zahtjev za brojem socijalnog osiguranja, ali nema dovoljno novca da bi svoje pravo potraživao u daljnjim parnicama.

Zahtjev da se proglasi mrtvim, podnijela je njegova bivša supruga Robin Miller, kako bi njihova djeca na temelju njegove smrti dobivala socijalnu pomoć. Sada odbija svjedočiti na sudu jer ukoliko Donald dobije parnicu, ona će državi morati vratiti sav novac socijalnog osiguranja koji su primila njezina djeca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene