Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga je trajala danima

VIDEO Osuđen muškarac koji je u australskom kampu oteo četverogodišnju curicu

Cleo Smith
Cleo Smith Foto: WA Police
Muškarac koji je priznao da je oteo četverogodišnju djevojčicu iz udaljenog kampa u zapadnoj Australiji i držao je 18 dana tijekom masovne policijske potrage osuđen je na 13 godina i šest mjeseci zatvora.

Terence Kelly (37) priznao je krivnju za otmicu Cleo Smith iz šatora koji je dijelila sa svojom obitelji u ranim jutarnjim satima 16. listopada 2021., a osuđen je u srijedu na okružnom sudu u Perthu.

Clein nestanak pokrenuo je policijsku potragu koja je obuhvatila nekoliko četvornih kilometara oko mjesta, a kasnije je proširena na cijelu zemlju jer je državna vlada ponudila nagradu od milijun australskih dolara (oko 620.000 eura) za informacije koje bi dovele do njezine lokacije, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih VIDEO/FOTO Okončana talačka kriza u Njemačkoj: Specijalci ušli u ljekarnu, uhitili muškarca

Više od dva tjedna policija je skupljala dokaze, uključujući razgovore, sigurnosne videosnimke, telefonske podatke i pozive stotina ljudi koji su nudili informacije, dok su njezini uznemireni roditelji upućivali očajničke apele za pomoć kako bi je pronašli. 

Na kraju su informacije ukazale na prizemnu kuću u obalnom gradu Carnarvonu, oko 73 kilometra (45 milja) južno od kampa u kojem je nestala.

Četiri policajca ušla su u kuću malo iza ponoći 3. studenog 2021., gdje su zatekli Cleo samu u spavaćoj sobi.

Pročitajte i ovo Ilustracija FBI nudi nagradu Naoružani napadači ubili jednu osobu i oteli četvero ljudi: Išli su na operaciju skidanja sala, a otmičari su ih zamijenili za krijumčare droge

Pročitajte i ovo Otmičari iz Vermonta Pokušaj otmice Scene kao iz filma: Vezana pobjegla otmičarima u njihovom vozilu

"Bilo je nevjerojatno vidjeti je kako sjedi ondje kakva jest", rekao je detektiv stariji narednik Cameron Blaine novinarima na dan kad je pronađena.

"Samo sam htio biti apsolutno siguran da je to ona, pa sam je pitao: 'Kako se zoveš?'", rekao je pa dodao da je ona odgovorila da se zove Cleo.

Kelly nije bio u kući kada je Cleo pronađena – uhićen je u gradu kada je policija zaustavila njegov automobil, prema CNN-ovoj podružnici 9 News.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene