Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništen ''San''

VIDEO Objavljena snimka: Ovako izgleda potpuno uništen najveći zrakoplov na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljene su snimke potpuno uništenog Antonova An-225, najvećeg zrakoplova na svijetu. Uništen je u ruskom napadu na zračnu luku kod Kijeva prije nekoliko dana.

Zrakoplov Antonov An-225, najveći na svijetu, uništen je prije nekoliko dana u napadu na zračnu luku Hostomel blizu Kijeva. Sada su objavljene snimke na kojima se vidi da od zrakoplova nije ostalo gotovo ništa.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Snimku s aerodroma Hostomel objavila je ruska državna televizija. Novinarka je kazala da je aerdorom pod kontrolom ruskih zrakopolovnih snaga te da su Ukrajinci uništili Antonov.

''Možete vidjeti ovdje kako izgleda ovo mjesto. Nije baš sigurno jer se na zemlji nalazi svakojako streljivo. Ukrajinska artiljerija je granatirala aerodrom i vidite što je ostalo od njega, a tu je i izgorena ukrajinska tehnika. Također, projektili su pali i na hangar gdje se nalazio najveći putnički avion u svijetu An-225. Ukrajinska artiljerija ga je napala i njega više nema'', kaže novinarka ruske televizije.

Ukrajinci tvrde da su zrakoplov, čiji je naziv bio Mriya, što na ukrajinskom znači 'san', uništili Rusi. "Rusija je možda uništila naš 'San'. Ali nikada neće uništiti naš san o snažnoj, slobodnoj i demokratskoj europskoj državi", napisao je tada na svom Twitteru ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene