Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije milijarde

Na lotu osvojio rekordan iznos, a onda je nastao problem: Optužili ga za krađu listića!

Powerball listić
Powerball listić Foto: Afp
Sretni dobitnik koji je osvojio dvije milijarde dolara na američkoj lutriji Powerball, optužen je za krađu dobitnog listića.

Edwin Castro muškarac iz Kalifornije u studenom prošle godine osvojio je jackpot od dvije milijarde dolara. No, njegov sugrađanin Jose Rivera podigao je tužbu tvrdeći da bi novac trebao biti njegov. Kalifornijska lutrija vjeruje da novac od nagrade pripada Castru, koji zasad nije komentirao cijelu situaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čestitke! Sretnik iz Hrvatske osvojio hrpu novca na Eurojackpotu, poznato i u kojem je gradu uplaćen listić

Kako navodi Rivera, on je kupio dobitni listić 7. studenog 2022. godine, a kasnije tog dana ukrao ga je čovjek koji nije Castro, no ne navodi detalje kako je listić mogao završiti u rukama Castra. Tužba Rivere podnesena je Višem sudu u gradu Alhambra, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Eurojackpot Čestitamo! Vrtoglavi dobitak: Sretnik pogodio glavni dobitak na Eurojackpotu, pogledajte koliko je osvojio!

Listići za Powerball koštaju dva dolara, a pobjednik ima dvije mogućnosti kako želi preuzeti dobitak. Pobjednici mogu odabrati da primaju puni dobitak u vidu kontinuiranog isplaćivanja tijekom 29 godina ili mogu pristati na manji iznos koji će dobiti u gotovini. Kao i većina ljudi, Castro se odlučio za gotovinu i kući ponio 997,6 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene