Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u prvom napadu 7. listopada

Biden potvrdio da je Hamas ubio dvoje Amerikanaca: "Nijedna obitelj ne bi trebala podnositi takvo iskušenje"

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Amerikanku Judith Weinstein (70) koju je zajedno sa suprugom Gadijem Haggaijem (73) oteo Hamas, ubila je palestinska islamistička skupina 7. listopada kada je napala Izrael, rekao je u četvrtak američki predsjednik Joe Biden, dodajući kako je bio shrvan tom viješću.

Njujorčanka za koju se vjerovalo da je u zatočeništvu Hamasovih terorista u Pojasu Gaze ubijena je tijekom prvog napada 7. listopada, a njezino tijelo još uvijek drže teroristi, potvrđeno je u četvrtak.

Judith Weinstein Haggai bila je u jutarnjoj šetnji sa suprugom kada su naoružani militanti Hamasa upali u kibuc Nir Oz i postavili im zasjedu. Vijest o njezinoj smrti dolazi samo tjedan dana nakon što su dužnosnici potvrdili da je ubijen i njezin suprug Gadi Haggai.

"Ovaj tragični razvoj događaja duboko je zarezan nakon prošlotjednih vijesti kako se vjeruje da je Hamas ubio i njezina voljenog supruga," rekao je američki predsjednik Joe Biden, obećavajući da će nastaviti s pokušajima oslobađanja drugih talaca koje drži Hamas.

Pročitajte i ovo Novi osječki KBC Objavio gradonačelnik VIDEO Pogledajte kako će izgledati nova velebna bolnica u Osijeku

"Oni već tjednima proživljavaju pakao. Nijedna obitelj ne bi trebala podnositi takvo iskušenje. I ponovno potvrđujem obećanje koje smo dali svim obiteljima onih koji su još uvijek držani kao taoci, nećemo prestati raditi na njihovom vraćanju kući," poručio je američki predsjednik.

Biden i njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost, Jake Sullivan, bili su duboko angažirani oko pitanja talaca. Biden je više puta razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i katarskim emirom o osiguravanju njihovog oslobađanja.

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

Iza ubijenog para ostala su dva sina i dvije kćeri, te sedmero unučadi.

Njih dvoje bili su među 240 osoba koje je Hamas oteo tijekom napada 7. listopada. Oko šest Amerikanaca i dalje se vjeruje da su taoci Hamasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene