Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GNJEV RUSKIH VOJNIKA

VIDEO Ne jenjava hajka ruskog režima na estradnjake zbog razularene zabave, procurile snimke

Aktualno Galerija Privatna zabava u Moskvi - 1 Privatna zabava u Moskvi - 1 Foto: Večernje vijesti Nove TV Privatna zabava u Moskvi - 3 Privatna zabava u Moskvi - 3 Foto: Večernje vijesti Nove TV Privatna zabava u Moskvi - 2 Privatna zabava u Moskvi - 2 Foto: Večernje vijesti Nove TV +0 Vladimir Putin Galerija 1/4 >>
Zbog golišave privatne zabave u Moskvi ruski režim pokrenuo je neviđenu hajku na estradnjake koji su u njoj sudjelovali.

Poznate selebritije danima se progoni uz moralnu hajku i kriminalizira se njihovo navodno LGBT ponašanje. Nije jasno tko vuče konce u novoj mračnoj epizodi Putinove Rusije.

"Jesi li ikada vidjela 23 milijuna rubalja na guzi?", moglo se čiti na snimkama sa zabave. 

Vidjela je Moskva neusporedivo razuzdanijih zabava - ali nastupila su druga vremena. Sve je počelo od mreže vojnih dopisnika koji su se raspisali o navodnom gnjevu ruskih vojnika, koje navodno vrijeđaju ovakve zabave dok vršeći agresiju na susjednu Ukrajinu ginu u razmjerima kakvih nije bilo od 2. svjetskog rata.

"Zar ih nije sram pred onima koji se bore za nas? Makar na koljenima molili, ja sam protiv oprosta. Treba ih kazniti", poručila je jedna Ruskinja. 

Ruski propagandni aparat danima raspiruje ovaj stav. Selebritiji su se u početku branili pravom odraslih ljudi da žive kako žele. No onda su neki od njih uhićeni i osumnjičeni za širenje LGBT propagande. LGBT je u Rusiji odnedavno proglašen ekstremizmom. Estradnjaci su počeli redom moliti za oprost.

"Žao mi je što se to dogodilo i što je to bilo nemoguće kontrolirati. Nije uzeto u obzir da bi nekome uopće moglo pasti na pamet tako se ponašati", poručila je jedna sudionica zabave. 

Neke od ponajvećih zvijezda ruske estrade skrušeno mole za oprost i smišljaju izlike.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Osuđuju ga sa svih strana Svjetska sila oštro reagirala na Dodikovu prijetnju: "Nećemo mirno promatrati bude li poticao sukobe u BiH"

Zbog privatne zabave otkazuju im se koncerti i nastupi u TV spektaklima. Organizatoricu provjerava porezna služba. Reper koji se na zabavi pojavio odjeven samo u čarapu na spolovilu kažnjen je sa 15 dana zatvora i novčanom kaznom zbog promoviranja, kako se navodi, "netradicionalnih seksualnih odnosa".

Slobodni analitičari izvan zemlje pokušavaju objasniti o čemu se sve ovdje radi: Dodvaravanju režima ekstremno netolerantnom i agresivnom dijelu društva, hajci na gejeve, teroru proizvoljne represije, ali i uvijek dobrodošlom odvraćanju narodne mržnje od političkog establišmenta prema - estradi koja ju opslužuje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene