Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA NAVALA

Internetska stranica je pala, ali oni nisu: Karte za Orašara građani iz svih dijelova Hrvatske čekali satima

Aktualno Galerija Redovi uoči Orašara - 1 Redovi uoči Orašara - 1 Foto: DNEVNIK.hr Redovi uoči Orašara - 2 Redovi uoči Orašara - 2 Foto: DNEVNIK.hr Redovi uoči Orašara - 3 Redovi uoči Orašara - 3 Foto: DNEVNIK.hr Redovi uoči Orašara - 4 Redovi uoči Orašara - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan iz Našica Galerija 1/5 >>
Božić se očito bliži i u Zagrebu jer je već tradicionalno planulo čak 5000 ulaznica za baletnu predstavu Orašar. Zbog velike navale pala im je internetska stranica, pa su mnogi u redu čekali satima.

Od ranog jutra veliki redovi ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. "Došao sam prije nekih 40 minuta. Čekanje će sigurno biti još nekih sat-dva", rekao je Ivan iz Našica.

No, čekalo se i mnogo više. Ljudima su se dijelili brojevi kako ne bi uzalud čekali vani.

Mala je to cijena koju su neki spremni platiti za Orašar, koji svake godine privlači sve više ljudi. "Svake godine pokušavamo, ali nisam uspjela. Moram za djecu, za djecu čekam", rekao je Paša iz Zagreba u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Viktorije Bednjanec.

"Volja mi ne padne jer ide relativno brzo, ali pala je web-stranica, zato sam tu", rekla je Ranka iz Ivanić-Grada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kulturno uzdizanje VIDEO Pogledajte ogromne gužve za Orašara: Od količine upita pao im server, doznajemo kada opet do karata možete online

Pala je jer je navala na stranicu bila 50 puta veća nego što je to inače. Zato su i čekanja bila duža.

"Neka skoro tri sata", rekla je Dunja iz Šibenika dodavši da se strpljenje isplatilo. "Karte su tu, s obzirom na prošlu godinu. Napokon, eto, dočekat ću Orašara", dodala je.

Prodaje se 13.000 ulaznica za planiranih 19 izvedbi. Zbog velikog interesa prošle su godine morali dodati još jednu predstavu.

"Orašar je postao dio popularne kulture. Dakle, ljudi koji ga nikada nisu gledali znaju glazbu iz Orašara, poznaju i tu priču", rekla je za Dnevnik Nove TV Mihaela Devald Roksandić, v. d. ravnateljice Baleta HNK. 

Priča koja prati pustolovine djevojčice Klare i njezina Orašara u Zagrebu će se moći gledati od 29. studenog do 30. prosinca. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene