Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rat' suca i predsjednika Sabora

Turudić: Neću se ispričati Saboru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Ivan Turudić, kojega je putem dopisa predsjedniku Vrhovnog suda predsjednik Sabora Boris Šprem pozvao na isprku Hrvatskog sabora zato što je Luki Bebiću kao svjedoku na suđenju Ivi Sanaderu poručio da bude pristojan jer nije u Saboru, odgovorio je danas da se ne namjerava ispričati.

Turudić je na novinarsko pitanje odgovorio da se nema namjeru ispričati i da nije povrijedio institut Sabora već da su njegove riječi krivo interpretirane i da mu nije žao zbog izrečenog.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije" Slika nije dostupna Traži očitovanje Vrhovnog suda Šprem o sucu Turudiću: Točno znam što radim

'Predsjednik Sabora si je uzeo za pravo ono što mu ne pripada. On se izravno umiješao u načelo neovisnosti sudbene Vlasti. Bespredmetno me napao na temelju jedne rečenice koja je potpuno izvađena iz konteksta', rekao je Turudić.

Istaknuo je da u sudnici vrijede druga pravila nego u Saboru te da su njegova pitanja svjedoku Bebiću bila legitimna. Smatra da je postupao profesionalno i da nije pogriješio kada je opomenuo svjedoka tim riječima.

'Smatram da je to još jedan u nizu neprimjerenih postupaka koji dolaze s različitih mjesta političke scene. Apsolutno mi nije žao zbog nijedne izgovorene riječi', dodaje Turudić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene