Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duge cijevi na ulicama Zadra

Odvjetnik ubojice sa Zrća se požalio: "Psihički je dosta loše, ima zdravstvenih tegoba..."

Aktualno Galerija Očevid ubojstva na Pagu - 8 Očevid ubojstva na Pagu - 8 Foto: DNEVNIK.hr Uhićenje u Zadru - 1 Uhićenje u Zadru - 1 Foto: Dino Stanin Uhićenje u Zadru - 2 Uhićenje u Zadru - 2 Foto: Dino Stanin Uhićenje u Zadru - 3 Uhićenje u Zadru - 3 Foto: Dino Stanin +1 Uhićenje u Zadru - 4 Galerija 1/6 >>
Zadarska policija u petak je zbog ubojstva na Pagu kazneno prijavila državljanina Srbije Duška Tanaskovića.

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad Duškom Tanaskovićem, državljaninom Srbije iz Kragujevca kojeg se sumnjiči za ubojstvo na otoku Pagu.

Određen mu je istražni zatvor. Tanasković se, prema riječima njegova odvjetnika Vinka Gulišije dosad branio šutnjom, ne otkrivajući motive i okolnosti zločina.

"Iznio je svoju obranu na Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage, koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega", rekao je odvjetnik Gulišija i dodao da je i "šutnja obrana".

"Psihički je dosta loše, ima zdravstvenih tegoba psihičke prirode, zato i nije iznio obranu", kazao je odvjetnik i dodao da je dobio potrebnu terapiju. 

Najavio je da će obranu složiti nakon što vide sva vještačenja. Odvjetnika Vinka Gulišiju angažirala je jučer obitelj uhićenog.  

Slučaj se više ne tretira kao teško ubojstvo, nego "obično ubojstvo". Odvjetnik je dodao da Tanaskovića neće premiještati te da ostaje u pritvoru u Zadru.

Županijski državni odvjetnik Emilio Kalabrić potvrdio je da je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog ubojstva

Na pitanje zašto je djelo prekvalificirano iz kaznenog djela teškog ubojstva u ubojstvo, zadarski tužitelj kazao je kako se drukčije nije moglo okvalificirati.

Tijekom istrage bit će ispitano oko 12 svjedoka. Osumnjičenik se branio šutnjom, potvrdio je i Kalabrić. Dodao je da ni osumnjičeni 28-godišnjak, ni žrtva nisu imali dvojno državljanstvo, kao i da su imali ispravne dokumente.

Također, izjavio je i da Crna Gora nije službeno zatražila izručenje. Nema informacija o tome da je za njim raspisana tjeralica.

Obitelj osumnjičenog, prema pisanju lokalnih medija, ponudila je sto tisuća eura jamčevine, no to je odbijeno, pa je osumnjičenome određen pritvor.

Policija objavila detalje akcije

Priopćenje policije o akciji uhićenja prenosimo u cijelosti:

"Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore.

Očevid ubojstva na Pagu - 8 Uhićenje u Zadru - 5 (Foto: Dino Stanin)

Sumnjiči ga se da je u četvrtak, 25.kolovoza 2002.godine u 06:01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja.

Pročitajte i ovo Željko Pilipović u Dnevniku Nove TV Šef krim policije otkrio detalje o ubojici i likvidiranom na Zrću: "Obojica su prijavljivani za najteža djela, pronašli smo oružje..."

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić ubojstvo na zrću Poznat identitet ubijenog, Domagoj Mikić otkrio detalje likvidacije: "Ubojica je svoju žrtvu vrebao, prišao mu je sleđa..."

Od zadobivenih ozljeda, državljanin Crne Gore je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden očevid te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja - vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u tijeku.

Dalje, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, u četvrtak je na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija.

Očevid ubojstva na Pagu - 8 Uhićenje u Zadru - 4 (Foto: Dino Stanin)

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Teško ubojstvo' opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru", stoji u priopćenju PU zadarske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene