Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na bolovanju je

Preokret u slučaju tučnjave u strukovnoj školi: Profesor ostaje raditi, učenicima opomena pred isključenje

Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3
Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 2 Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tučnjava profesora i učenika - 2 Tučnjava profesora i učenika - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Tučnjava profesora i učenika - 1 Tučnjava profesora i učenika - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 1 Galerija 1/5 >>
Školski odbor strukovne škole u Zagrebu odbio je dati suglasnost za otkaz profesoru koji se potukao s učenicima u prošlog mjeseca.

61-godišnji profesor koji se u prosincu potukao s učenicima u zagrebačkoj Srednjoj tehničkoj školi, u priči koja je već imala nekoliko preokreta, najnoviji je da profesor ostaje raditi, a trenutačno je na bolovanju.

Pročitajte i ovo 47-godišnjakinja držala pse u nehumanim uvjetima osumnjičena 47-godišnjakinja UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Strašne scene kraj Zagreba: Mrtve životinje na zapuštenom imanju, spasitelji ne mogu zaustaviti suze

Školski odbor odbio je dati suglasnost za otkaz profesoru, potvrdila je pravnica Sindikata Preporod Milka Rodić za N1. Situaciju su komentirali iz Ministarstva znanosti i obrazovanja navodeći da su za izricanje pedagoških mjera zadužene stručne službe i ravnatelji školskih ustanova. Dodaju da Ministarstvo ne imenuje niti jednog člana Školskog odbora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prije ručka Pijan radio dar-mar po kafiću jer ga nisu htjeli poslužiti: Kaos je nastao kad su stigli policajci

"Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, Školski odbor ima sedam (7) članova, od kojih jednog (1) člana bira i razrješuje radničko vijeće, a ako nije utemeljeno radničko vijeće, imenuju ga i opozivaju radnici neposrednim i tajnim glasanjem na način propisan Zakonom o radu za izbor radničkog vijeća koje ima samo jednog člana a, ostalih šest (6) imenuje i razrješava: Učiteljsko vijeće dva (2) člana iz reda učitelja i stručnih suradnika, Vijeće roditelja jednog (1) člana iz reda roditelja koji nije radnik škole, osnivač tri (3) člana samostalno", stoji u odgovoru Ministarstva, koje nije komentiralo jesu li sankcionirani i učenici koji su sudjelovali u tučnjavi. 

Milka Rodić potvrdila je pak da su dva učenika koja su se sukobila s profesorom dobila opomene pred isključenje, piše 24 sata. Radić je ponovila kako se na objavljenoj videosnimci vidi kako jedan od tih učenika prilazi nastavniku za katedrom, unosi mu se u lice, da nastavnik ustaje, a potom drugi učenik gura prvoga na njega. Nakon toga nastavnik uzima predmet i udara učenika.

"Može se vidjeti da se profesor branio. Adrenalin radi svoje, nije se to trebalo dogoditi, ali svi su vidjeli da se praktički branio", kaže Rodić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene