Obavijesti Video Pretražite Navigacija
incident u učionici

Objavljujemo pismo zaposlenika škole u kojoj se profesor potukao s učenikom: "Imamo potrebu reći neke stvari..."

Zaposlenici zagrebačke Strojarske tehničke škole u kojoj se profesor potukao s učenikom uputili su pismo javnosti.

Zaposlenici Strojarske tehničke škole iz Zagreba koja je posljednjih dana u fokusu javnosti zbog tučnjave između profesora i učenika uputili su javnosti pismo u kojem navode kako "neki neimenovani izvori ne daju pravu sliku o njihovoj školi". 

Profesor (61) se fizički sukobio s učenikom nakon što ga je ovaj, kako tvrdi i on, ali i dio učenika, isprovocirao, a snimka tučnjave je dospjela u javnost. Profesor je nakon toga završio i u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela, no ubrzo je pušten. Nadležni su najavili sankcije i za učenika nakon što se provede istraga. 

Dnevnik Nove TV doznao je i da su učenici govorili profesoru da je četnički vojvoda i dobacivali mu "idemo popiti bombicu". No profesora se tereti i za zlostavljanje djece jer je jednog učenika mjesecima vrijeđao zbog boje kose i govorio mu da je "kuruzni".

Škola je nakon incidenta pokrenula postupak otkaza protiv profesora. Brojne reakcije izazvala je i izjava resornog ministra Radovana Fuchsa da je profesor bio u alkoholiziranom stanju, no to prema izjava upućenih ipak nije bilo točno pa su neki zatražili od ministra i da se ispriča profesoru.  

Pismo zaposlenika škole koje je dobio Dnevnik Nove TV objavljujemo u cijelosti: 

"U vidu nedavnih događaja u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića, našoj školi, mi zaposlenici imamo potrebu reći neke stvari i našu stranu priče.

Pročitajte i ovo Ilustracija pritisak na susjede Svjetska sila dignula borbene avione: Prešli su središnju crtu tjesnaca

Većina radi više od 5 godina, a neki i duže od 10 godina. Rad u školi je naš poziv, a našom školom se ponosimo i s veseljem dolazimo svaki dan na posao! U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi radimo svaki dan, međusobno se uvažavamo i surađujemo i zadovoljni ulazimo u razrede. Kolektiv, zajedno s ravnateljicom, je homogen, međusobno se uvažavamo i surađujemo, stoga smo začuđeni i tužni zbog ovih neimenovanih izvori koji ne daju pravu sliku o našoj školi, učenicima i zaposlenicima, nego stvaraju jednu nepotpunu i ružnu sliku. Škola je mala i svi smo kao obitelj, to će potvrditi većina roditelja kao i sadašnji i bivši učenici.

Škola je iznjedrila uspješne učenike koji nas rado posjećuju i kao već odrasli ljudi, kako bi pozdravili svoje bivše razrednike i profesore.

Uključeni smo u Erasmus projekte, naša je škola bila škola partner u Regionalnom centru kompetentnosti Faust - strojarstvo. Učenici sa svojim projektima sudjeluju na raznim izložbama inovacija i postižu zavidne uspjehe! Samo ove godine pod mentorstvom nastavnice elektrotehničke grupe predmeta Vesne Zbodulje i još jednog nastavnika strojarske grupe predmeta, osvojili smo dva zlata i dva srebra na Međunarodnom sajmu inovacija INOVA u rujnu, te broncu, zlato i srebro na izložbi inovacija Arca u listopadu. Nekoliko učenika u pratnji profesora Mrakovčića i Špoljarića išli su u Hallein - posjet tvrtki EMCO GmbH. Profesor Franjo Baotić i profesorica Vesna Zbodulja vodili su učenike u tvornicu Končar kako bi učenici stekli praktična znanja. U školi se svake godine kao i ove provodi Večer matematike koje vode naše nastavnice matematike. Ovo su sve postignuća samo iz ove školske godine, što znači posljednja 4 mjeseca!

Svake godine sudjelujemo u sajmovima inovacija i potičemo učenike na praktične projekte, kojima se oni rado odazivaju, sudjelujemo i na natjecanjima iz područja strojarstva i informatike.

Profesor Titan učenike je vodio u firmu Viessmann kako bi upoznali tehnologiju proizvodnje toplinske energije i Institut graditeljstva kako bi učenici upoznali protokole ispitivanja metalnih materijala.

Učenici se vode u na Dane otvorenih vrata FSB-a, FER-a i PMF-a budući da isti uspješno upisuju fakultete nakon završetka škole.

Pročitajte i ovo Potonuo splav Kartel u Beogradu - 6 Bježali da se spase FOTO Ovako danas izgleda splav koja je tonula s 400 ljudi, u panici su skakali u Savu: "Policajac je skočio za djevojkom koja se utapala"

Dakle, ponosni smo na pozitivno ozračje koje vlada u školi, ponosni smo na naše učenike, ponosni što nam se još dugo poslije završetka škole javljaju i radosno nam govore o svojim uspjesima u životu. Nastavnici i zaposlenici se druže, odnos s ravnateljicom je vrlo korektan i možemo zaključiti kako je ova škola ugodno mjesto za rad.

U potpisu po abecednom redu:

Bandalović Dražen
Ljiljana Ceraj - Hušidić
Marina Ferić Jašarević
Grdović Robert
Jukić Tatjana
Kaucki Josipa
Kolar Monika
Molnar Ivana
Moštak Valentina
Paradžiković Antonio
Priselac Davorin
Reljić Dražen
Špoljarić Pavle
Titan Slavko
Zbodulja Vesna
Zelenčić Suzana

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene