Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tučnjava profesora i učenika

VIDEO Za Dnevnik Nove TV svoju stranu priče iznijeli su učenici koji su stali u obranu uhićenog profesora: "Učestalo je provocirao, spominjao mu suprugu..."

Aktualno Galerija Nasilje u školi Nasilje u školi Foto: DNEVNIK.hr Radovan Fuchs, Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, Ministar znanosti i obrazovanja Foto: DNEVNIK.hr Tučnjava u školi - 1 Tučnjava u školi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tučnjava u školi - 2 Tučnjava u školi - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Tučnjava u školi - 3 Galerija 1/7 >>
Društvenim mrežama kruži snimka iz jedne strukovne škole na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik. Na snimci, koju ćete, uz zaštićene identitete aktera, vidi se kako dolazi do tučnjave između profesora i učenika. Profesoru slijedi otkaz, kazneni progon, ali učenici iz te škole za Dnevnik Nove TV kažu da nije sve kako na prvu izgleda.

Krenulo je naguravanje, a potom je profesor pao na pod. Ustao je i dohvatio predmet kojim je udario učenika. Sve je trajalo manje od minute. Epilog priče ispisala je policija.

"61-godišnji profesor je uhićen nakon čega je po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je na štetu maloljetnih učenika počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela povrede djetetovih prava", priopćila je PU zagrebačka.

No nitko ozbiljnije nije ozlijeđen. Ravnateljica škole nije htjela pred kameru Dnevnika Nove TV. U kratkom je priopćenju odgovorila da profesoru slijedi otkaz. To je, za ministra obrazovanja, logična posljedica.

Pročitajte i ovo Nikad skuplja blagdanska košarica - 2 inflacija ukrala blagdane Teško se veseliti blagdanima pored ovakvih cijena: "I to skromno je preskupo"

"Naravno da alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi i da je takav događaj za svekoliku osudu. Škola je postupila sukladno proceduri i nije napravila nikakvu pogrešku. U srijedu smo zatražili da ministarstvo pošalje krizni tim da dodatno radi s djecom ove istražne radnje a tko je koga prvi ne možemo mi procjenjivati", poručio je Radovan Fuchs, ministar obrazovanja.

Ali upravo tu stranu priče za Dnevnik Nove TV ispričala je skupina učenika. Neki su svemu svjedočili iz prve ruke.

"Taj učenik je sam po sebi provokator, voli zezati profesora i profesoru je prekipjelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor zato što on nema što provocirati i govoriti mu nešto", rekao je jedan od učenika.

"Taj je učenik vrijeđao njega i njegovu ženu spominjao, da je četnik, a žena i troje braće su mu umrli prije nekoliko mjeseci i to je radio učestalo nije samo na tom satu nego unazad par sati", dodao je drugi.

Pročitajte i ovo Damir Habijan - 1 Diskriminacija je diskriminacija Lifestyle ministar? Habijan ne puni naslovnice samo zbog nove pozicije, nego i zbog fotografija koje objavljuje: "Radi se o seksizmu"

"Duže vremena je to radio i provocirao, ne znam zašto. Možda on vidi neku svoju satisfakciju", istaknuo je treći.

Svašta se piše i govori, kažu učenici. Upravo je to razlog zašto su profesoru odlučili dati podršku.

"Dobar kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao", izjavio je četvrti učenik. Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Ivana Čorkala je li netko imao problema s profesorom, učenik je odgovorio: "Koliko ja znam ne" te je dodao da nitko od profesora s njima nije popričao.

Za nasilje nema opravdanja, ali ni za ponašanje učenika. Zasad će jedino sankcije snositi profesor.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene