Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko su šutljivci, a tko pričalice

Pogledajte koji su saborski zastupnici zaslužili svoje plaće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici se odmaraju. Iza njih su 1.282 radna dana od konstituiranja ovog saziva Sabora. No, radili su tek svaki četvrti dan, a po jednom su radnom danu donijeli dva zakona. Koji su najviše govorili, koji najmanje, a koji su bili najborbeniji?

Od 1.365 saborskih sati, HDSSB-ov Boro Grubišić riječ je imao 51 sat, a IDS-ov Damir Kajin govorio je gotovo 74 sata.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk u Saboru Bauk: "SDP će predložiti izmjene Kaznenog zakona i brisanje lex AP" Andrej Plenković 16. Vlada RH Plenković nakon saborske podrške vladi poručio: "Napravit ćemo iskorak, pokušat ćemo uspostaviti dijalog s oporbom"

'Ovo je moj posljednji mandat', poručio je najpričljiviji saborski zastupnik, HNS-ovac Miljenko Dorić koji je govorio je čak 133sata i 40 minuta. Gotovo šest dana bez prestanka. Za svaki se govor, kaže, pripremao. Ali - više neće. 'Smatram da mladi obrazovani ljudi koji znaju jezike moraju dobiti više prostora i zato ja s ovim mandatom završavam svoju političku karijeru'.

Ima naravno, i onih koji nisu bili tako aktivni. SDP-ov Zdravko Ronko u tri i pol godine govorio je samo 50 minuta, IDS-ov Boris Miletić pola sata, a HSS-ov Stipe Gabrić Jambo 'proslavio se' sa samo 25 minuta. 'Ja sam jako malo govorio, ali sam se borio za interese doline Neretve. Nisam uzeo ni jedan putni nalog, ali puno sam jako napravio za svoj kraj', pravda se Jambo.

'Molim stražu Hrvatskog Sabora da gospodina Burića udalji s ove sjednice', često se moglo čuti u ovom sazivu Sabora. Zastupnik kojeg se najviše kažnjavalo definitivno je HDSSB-ov Dinko Burić. Zaradio je 21 sankciju. Burić nema dlake na jeziku. Ne provocira namjerno, uvjerava Burić, a HDZ-ovci mu kaže, nisu 'crvena krpa'. Nema te opomene, tvrdi, koja bi ga mogla ušutkati. 'Ne mislim da sam Mike Tyson niti da je sabornica ring', kazao je Burić. 'Zar je provokacija reći lopovu da je lopov, izdajniku da je izdajnik, alkoholičaru da je alkoholičar, četniku da je četnik?', pita Burić.

HDZ-ov Perica Bukić jedno, HSLS-ovka Đurđa Adlešič dva, a SDP-ovka Mirela Holy postavila je čak 203 pitanja. To je, kaže Holy, najjači zastupnički instrument. 'Jako malo zastupničkih pitanja postavljam na političkoj razini zbog toga što sam primjetila nešto. Većina se odnosi na probleme građana',kaže Holy.

Do kraja mandata preostala im je još jedna sjednica. I pričalicama i šutljivcima i svađalicama s Markova trga jedno je zajedničko - svi su uvjereni da su odlično odradili svoj posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene