Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Osipanje

Šef karlovačkog SDP-a dao ostavku: "Rat dviju struja će se nastaviti. Ne želim sudjelovati u tome"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Vuković koji je dao ostavku na mjestu karlovačke Županijske organizacije SDP-a rekao je da je to čin odgovornosti te da u stranci traje rat.

Predsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković dao je u četvrtak ostavku, a na konferenciji za novinare u Karlovcu je rekao da je to čin odgovornosti za loš izborni rezultat te da više ne želi sudjelovati u sukobima dviju struja u stranci.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Razlog ostavke su sukobi u SDP-u, rekao je Vuković i dodao kako smatra da će se rat dviju struja u stranci nastaviti, a on u tome više ne želi sudjelovati.

S tim u vezi očitovao se i o najavi gradonačelnice Omišlja i nove potpredsjednice Kluba zastupnika SDP-a Mirele Ahmetović da bi se mogla kandidirati za predsjednicu SDP-a. Istaknuo je kako je to osoba iza koje stoji Zlatko Komadina.

Vuković je u izjavi za Hinu rekao kako “Komadina gura Mirelu Ahmetović i ne želi da predsjednik bude Peđa Grbin".

"Ja više u svemu tome ne želim sudjelovati”, istaknuo je Vuković i priznao kako je očito “da je izgubio povjerenje vrha stranke, a izborni rezultati pokazuju da je izgubio i povjerenje svojih kolega u Županijskoj organizaciji”.

Ahmetović je sinoć gostujući u Otvorenome rekla kako razmišlja o kandidaturi za predsjednicu stranke. "Postoji mogućnost da se kandidiram. Jedna žena na čelu stranke, možda bi bilo dobro rješenje, rekla je Mirela Ahmetović na HTV-u.

A Vuković će svoj 23-godišnji staž u stranci nastaviti, samo se, kako je rekao, povlači s dužnosti.

Karlovačku županijsku organizaciju SDP-a do unutarstranačkih izbora, u skladu sa Statutom, vodit će jedan od dvojice Vukovićevih zamjenika - Stjepan Mikulandrić ili Nikola Eremić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene