Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UTAJILA MILIJUNE POREZA?

VIDEO Nevenka Bečić o istrazi: Mogu reći da mi je drago!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska zastupnica i sestra Željka Keruma poručila je da je prijava Porezne uprave protiv nje utemeljena na netočnim podacima.

Nevenka Bečić komentirala je istragu koja je nad njom pokrenuta zbog sumnje u utaju poreza. 'Mogu reći da mi je drago jer će ta istraga dokazati i pokazati da je porezna uprava pokrenula kaznenu prijavu protiv mene neutemeljeno i nevjerodostojno jer je ta prijava utemeljena na netočnim podacima', poručila je Bečić koja je na meti istražitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Slika nije dostupna Utajila porez? Pokrenuta istraga nad Nevenkom Bečić

Pokrenuta istraga nad Nevenkom Bečić

Otvorena je istraga zbog sumnje na utaju 2,9 milijuna kuna poreza.

'Nisam počinila nikakvo kazneo djelo i pokretanje istrage meni ne smeta, dapače drago mi je jer će činjenice izaći na vidjelo', kaže Bečić.

Porezna uprava prijavila je Bečić još 2010. zbog sumnje da njezin brat Željko Kerum jahtu "Joke", koja je u vlasništvu tvrtke Kerum, koristi u privatne svrhe i ne plaća najam. Sumnja se da je Bečić zlouporabila ovlasti jer je bila direktorica tvrtke. No ona to opovrgava.

'Svaki put kad mu je bila iznajmljena ispostavljena mu je faktura obračunat PDV i Željko Kerum je to plaćao društvu Kerum, a društvo Kerum je to uredno evidentiralo', tvrdi Bečić.

2010. Županijski sud u Splitu je utvrdio da u prijavi porezne uprave nema elemenata kaznenog djela. No, nakon što je Vrhovni sud sve vratio na ponovljeni postupak utvrđeno je da ipak postoji razlog za istragu.

'Plaćao sam i postoje dokazi', poručio je željko Kerum 6. svibnja 2010. godine.  Bečić smatra da je kaznena prijava neutemeljena.


'To je isto kao da povučemo paralelu pa da netko kaže od porezne gospode, odnosno ispostave porezne uprave da recimo jedna samoposluga nije ostvarila očekivani prihod. Ovo je bila politička odluka koja nije zasnovana na vjerodostojnim činjenicama i to će postupak pokazati', objasnila je.

Željko Kerum nije htio danas komentirati istragu. No prije četiri godine izjavio je sljedeće.

'U ovom trenutku svak u Hrvatskoj tko ima brod on je praktički pod istragom, znači provest će se jedno par tisuća kaznenih progona isto tako bi se moglo tumačit onaj ko koristi i auto znači od firme u privatne svrhe da se na taj način i njima radi kaznena prijava.'

Što je istina, trebao bi utvrditi splitski županijski sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene