Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utajila porez?

Pokrenuta istraga nad Nevenkom Bečić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski Županijski sud otvorio je istragu nad saborskom zastupnicom HGS-a, Nevenkom Bečić zbog sumnje na utaju 2,9 milijuna kuna poreza, potvrđeno je u subotu na tom sudu.

Istraga je pokrenuta četiri godine nakon što je Porezna uprava podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić kao u to vrijeme odgovorne osobe tvrtke Kerum d.o.o., u vlasništu njenog brata Željka Keruma, i to zbog korištenja jahte 'Joke', koja je bila registrirana na tvrtku.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima

Poreznici su sumnjali da Željko Kerum, kao privatna osoba, tvrtki ne plaća korištenje jahte u svoje osobne svrhe. Na taj način razrezali su im spomenuti iznos poreza, a protiv Nevenke Bečić podnijeli kaznenu prijavu.

A SVE ZBOG JAHTE 'JOKE'...

No, splitski Županijski sud je ranije, međutim, zaključio kako nema dovoljno osnova za pokretanje istrage. Spis je upućen na Vrhovni sud koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Sada je u ponovljenom postupku sudsko vijeće Županijskog suda zaključilo kako postoji osnovana sumnje za otvaranje istrage. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene