Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JULIJANSKI KALENDAR

"Mir Božji, Hristos se rodi": Milanović i Jandroković uputili čestitku sugrađanima pravoslavne vjere

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Predsjednik Republike Zoran Milanović i šef Sabora Gordan Jandroković čestitali su Božić vjernicama i vjernicima koji ga slave prema julijanskom kalendaru.

Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, sugrađankama i sugrađanima koji u subotu slave najradosniji kršćanski blagdan, Milanović je zaželio sretan Božić.

"Proslava Božića povod je za okupljanje obitelji i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumijevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima. Uz želju da Božić svima koji slave bude ispunjen obiteljskom radošću, zdravljem i mirom, izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči", poručio je Milanović.

Pročitajte i ovo Knjiga žalosti za papu Benedikta XVI. - 1 U Zagrebu Milanović se upisao u knjigu žalosti povodom smrti pape Benedikta XVI.: Uputio sućut papi Franji

Pročitajte i ovo Zoran Milanović dvije vruće teme Milanović o omiljenoj meti Banožiću: ''Ovaj zadnji sociopatski potez nešto je što smo očekivali''

"Kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrijednosti, moramo uvijek i iznova biti spremni pokazati tolerantnost i razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom. Uvjeren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi", zaključio je.

Čestitku uputio i Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je u petak čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, u kojoj ističe kako je svijetu uistinu potrebit mira na "što nas ovog Božića snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda".

"U ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i osobno upućujem iskrene čestitke svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

Želim da vam blagdan Kristova rođenja donese obilje Božjeg blagoslova, a vaša srca i domove ispuni mirom, nadom i ljubavlju, kako biste ga u krugu svojih najmilijih mogli dostojno proslaviti.

Mir Božji – Hristos se rodi!", naveo je u čestitci Jandroković, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirao i suđenje za pilote Ljudi u Banovini čekaju obnovu, Jandroković nakon mise poručio: "Ide nestvarno sporo"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ostvarili smo sve" Uspjesi, temeljne vrijednosti, pomiješani osjećaji... ključne su poruke božićnih čestitki šefa Sabora i drugih čelnika

"Suočen s brojnim izazovima, svijet u kojem živimo uistinu je potrebit mira. Na to nas ovog Božića iznimno snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda", istaknuo je predsjednik Sabora, dodavši: "Pozvani smo stoga nastaviti ulagati napore za postizanje i očuvanje mira, ali i pomicati granice vlastite solidarnosti".

"Neka ovaj Božić svim kršćanima u Hrvatskoj osobito ojača volju za pomoć bližnjemu u potrebi. Neka nas ujedno sve zajedno potakne da, u snažnijem uzajamnom uvažavanju, toleranciji i razumijevanju, budemo pripravniji raditi na općem boljitku našeg društva. Čestit vam i blagoslovljen Božić", stoji u čestitci predsjednika Sabora Jandrokovića pravoslavnim vjernicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene