Ljepši početak godine i čarobniji Božić Zvonimir Ratajec nije mogao zamisliti. Nakon što je u Provjerenom objavljeno da je poduzetnik od njega uzeo novac za gradnju kuće koju nikad nije završio, nekolicina građevinara riješila je ono što je Zvonimir čekao godinu i pol. Osim toga, poduzetnik koji ga je prevario je priveden.

Galerija Provjereno: Zvonimir Ratajec za Božić napokon dobio dom - 1 Provjereno: Zvonimir Ratajec za Božić napokon dobio dom - 2 Provjereno: Zvonimir Ratajec za Božić napokon dobio dom - 3 +0 Provjereno: Zvonimir Ratajec za Božić napokon dobio dom - 4

Zvonimir Ratajec prodao je stan i kupio zemljište te uplatio svu ušteđevinu vlasniku tvrtke za izgradnju montažne kuće. Trebalo je to biti ostvarenje njegovog sna, a postalo je horor koji je trajao godinu i pol.

Nakon što je njegova priča objavljena u Provjerenom, taj je horor postao bliži bajci ili filmskom scenariju – sve to zahvaljujući jednom samozatajnom majstoru i njegovoj ekipi. Ti su ljudi ovog Božića napisali priču o zajedništvu, pomaganju i darivanju.

"Sve u znaku Božića i božićnog duha. Mi smo došli po Zvonkov osmjeh i dobili smo ga. To je moj najveći poklon za sve Božiće do sada", rekao je Jozo, vlasnik građevinske firme, novinarki Provjerenog Emi Branici.

Provjereno: Usamljeni u starosti - 4 To što oni rade nije samo posao: Nakon ove priče Provjerenog plakat ćete i od tuge i od sreće

Provjereno: Osobe s invaliditetom - 1 Ponižavajući, sramotan, skandalozan: Novi zakon čekali su 16 godina, a ni njime nisu dobili ravnopravnost

Jozo u šali govori da će morati promijeniti normu svojim radnicima. Nikada nisu radili ovako brzo, ali dodaje da nikada nisu imali bolju motivaciju.

"To je nešto nevjerojatno. Nakon godine i pol, za samo tri ili četiri dana dečki su skoro sve napravili", rekao je Zvonimir.

Način na koji je Zvonimir ostao bez krova nad glavom nikoga nije ostavio ravnodušnim, ali čini se da će i taj dio priče imati sretan kraj. Dejan Poldrugač, poduzetnik koji ga je prevario, je dan prije Badnjaka priveden.

Više o procesu izgradnje Zvonimirove kuće može pogledati u videoprilogu na vrhu teksta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju